Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Educatiu de Residus fomenta la reparació i reutilització a través d’un nou cicle d’Ecotallers en clau de Re Tenint en compte la situació sanitària actual, les properes sessions programades es duran a terme de forma telemàtica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei Educatiu de Residus fomenta la reparació i reutilització a través d’un nou cicle d’Ecotallers en clau de Re

Tenint en compte la situació sanitària actual, les properes sessions programades es duran a terme de forma telemàtica

Un dels Ecotallers mostrarà com reparar i fer el manteniment d’una bicicleta (foto: Ajuntament de Rubí).
Un dels Ecotallers mostrarà com reparar i fer el manteniment d’una bicicleta (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament engega una nova tanda d’Ecotallers en clau de Re amb la voluntat d’oferir eines a la ciutadania per aprendre a allargar la vida dels recursos i evitar, així, la generació innecessària de residus. A causa de la situació sanitària actual derivada de la Covid-19, les properes sessions programades no es faran presencialment, com és habitual, sinó que es podran seguir de forma telemàtica.

El Servei Educatiu de Residus ha replantejat l’oferta d’Ecotallers, programant tot un seguit de sessions virtuals que inclouen dos tipus de formats: tallers en línia amb inscripció prèvia i vídeos tutorials sobre petites reparacions, que es penjaran al canal de YouTube de l’Ajuntament.

El nou cicle començarà el 30 de juny (18 h) amb un taller sobre compostatge casolà. A través d’aquesta formació, les persones assistents podran accedir al registre de compostaries de la ciutat i obtenir un 20% de descompte a la taxa d’escombraries. També podran adquirir un compostador bonificat per poder transformar els seus residus orgànics en adob per les plantes. La sessió es realitzarà a través de la plataforma Jitsi i les inscripcions ja estan obertes.

El 13 de juliol es difondrà el vídeo tutorial de manteniment de bicicletes, a través del qual es podrà aprendre a reparar una punxada i a fer el manteniment de la cadena o dels frens.

Del 6 al 10 de juliol s’han programat diverses píndoles que tenen com a denominador comú la lluita contra el malbaratament alimentari. Tres establiments de restauració de la ciutat ─La Popular, L’Artesana i Umami─ han preparat videoreceptes d’aprofitament alimentari, que es penjaran al canal de YouTube de l’Ajuntament. I per tancar aquesta setmana temàtica de medi ambient i cuina, les Bodegues Rosàs oferiran un videotutorial sobre vins ecològics. Tot plegat, en sintonia amb el Receptari de recapte i la Guia de prevenció de residus alimentaris editats pel Consistori, amb l’objectiu de transmetre a la ciutadania la importància de prevenir residus i oferir-li eines per treure el màxim rendiment als aliments que comprem.

La segona quinzena de juliol estarà dedicada a la reparació d’aparells de la llar, seguint la filosofia del Dimecres Manetes. El 23 de juliol (18 h) tindrà lloc una sessió sobre manteniment i reparació de frigorífics i congeladors. Aquest taller coincidirà amb la realització del primer Dimecres Manetes després de l’inici del confinament.

"Part de la necessària transició ecològica és la transició del model de consumir i llençar al de recuperar, reparar i reutilitzar. Aquesta és una de les claus del canvi de model, la clau de Re", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

El Servei Educatiu de Residus ja està treballant en la programació de noves propostes de cara al setembre, que es donaran a conèixer properament. A www.rubi.cat/ecotallers es poden consultar les diferents propostes programades, així com fer la inscripció en aquelles sessions que ho requereixin.