Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Primera Acollida ha format 333 persones nouvingudes en coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic Aquest any, els propers mòduls tindran lloc els mesos de juliol, octubre i novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei de Primera Acollida ha format 333 persones nouvingudes en coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

Aquest any, els propers mòduls tindran lloc els mesos de juliol, octubre i novembre

Una sessió formativa a l’Ateneu  (foto: Ajuntament de Rubí).
Una sessió formativa a l’Ateneu (foto: Ajuntament de Rubí)

El Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes de l’Ajuntament de Rubí, ofereix la formació en Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic a persones migrants majors de 16 anys que han triat la nostra ciutat per desenvolupar el seu nou projecte de vida.  Aquesta formació, s’insereix en el bloc formatiu que preveu la Llei d’Acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya, i complementa amb l’aprenentatge de la llengua catalana i el coneixement de l’entorn laboral. D’aquesta manera, les i els alumnes adquireixen habilitats bàsiques pera poder arribar a ésser autònomes personalment.

El servei es va posar en marxa el 2016 i des de llavors, s’han executat 22 mòduls de coneixement amb la participació de 333 persones. A través d’aquesta formació, l’alumnat adquireix habilitats per a la autonomia personal i social, coneix els serveis de l’entorn més proper i obté eines i recursos per solucionar situacions i problemes de la vida quotidiana. Les i els alumnes aprenen els trets geogràfics, històrics, culturals i sociolingüístics de Catalunya i Rubí; el sistema polític i administratiu vigent; els drets i deures fonamentals i els serveis públics de l’àmbit local, comarcal i autonòmic que tenen al seu abast. Les sessions formatives compten amb la col·laboració i participació del servei municipal de Relacions Ciutadanes i Proximitat, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra de Rubí, la Policia Local i l’ASSIR del CAP Mútua, entre d’altres. A més, el curs inclou sortides culturals a través de les quals els i les assitents s’apropen al Museu Municipal Castell (MMUC) o la Biblioteca Mestre Martí i Tauler.

El curs permet obtenir un Certificat d’Acollida útil en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) i en el moment de buscar feina.

Aquest any, la formació tindrà lloc els mesos de juliol, octubre i novembre. Qualsevol persona major de 16 anys, estrangera immigrada, sol·licitant d’asil o de protecció subsidiària, refugiada, apàtrida o retornada, pot demanar la inscripció al mòdul formatiu sol·licitant cita prèvia amb el Servei de Primera Acollida ubicat al Carrer General Prim, 33-35, 2a planta, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dilluns a dimecres de 16 a 19 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible