Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Creació d’Empreses de l’Ajuntament ajuda a posar en marxa una vintena d’empreses durant el primer semestre de 2015 La creació d’aquestes empreses, pertanyents a diferents sectors, s’ha traduït en 26 llocs de treball nous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Servei de Creació d’Empreses de l’Ajuntament ajuda a posar en marxa una vintena d’empreses durant el primer semestre de 2015

La creació d’aquestes empreses, pertanyents a diferents sectors, s’ha traduït en 26 llocs de treball nous

El Servei de Creació d’Empreses està situat a la Masia de Can Serra.
El Servei de Creació d’Empreses està situat a la Masia de Can Serra

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, a través del seu Servei de Creació d’Empreses, ha ajudat a posar en marxa 20 noves empreses durant el primer semestre de 2015. La seva constitució s’ha traduït en 26 llocs de treball nous.

Un total de 133 persones han passat pel servei situat a la Masia de Can Serra durant la primera meitat de l’any amb l’objectiu de rebre assessorament per al desenvolupament dels seus projectes empresarials. Des de l’OSE se’ls ha ajudat en tot el procés que va des de la definició de la idea fins a la seva realització, parant especial atenció a la planificació del projecte. Així, els usuaris han rebut informació general útil per a la creació de la seva empresa i orientació específica sobre els serveis que l’Ajuntament posa al seu abast, com per exemple la formació impartida per l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER). Quan ha estat necessari, també se’ls ha assessorat i ajudat en la tramitació del corresponent finançament.

L’assessorament de l’OSE ha donat lloc a la finalització d’un total de 18 plans d’empresa i a la posada en marxa d’una vintena d’activitats de diversos sectors: professionals independents (7), comerç al detall (5), hostaleria i restauració (3), indústria (2), formació i educació (1), construcció (1) i sanitat i veterinària (1).

16 altes a través del Punt PAE
Des del 2014, els emprenedors rubinencs tenen la possibilitat de donar d’alta la seva activitat de forma directa a través del nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de l’OSE. Aquest servei té com a objectiu facilitar i simplificar la constitució de l’empresa, afavorint que totes les gestions necessàries es puguin enllestir de manera telemàtica.

De la vintena d’empreses que s’han creat aquest any, 16 han estat usuàries d’aquest Punt PAE.

D’altra banda, en el marc del projecte Reempresa, el Servei de Creació d’Empreses també ha supervisat enguany la transmissió de dos negocis locals ─un taller d’arts gràfiques i un gestor de residus─ que, d’altra manera, haguessin estat abocats al tancament. Dins d’aquesta iniciativa, promoguda per la patronal Cecot amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Rubí, un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, que compra en la seva totalitat per continuar l’activitat.