Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Formació s’impulsa amb 17 nous cursos de formació ocupacional El projecte integral de formació per al treball de la ciutat rep una subvenció per desplegar la Formació Professional Dual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Formació s’impulsa amb 17 nous cursos de formació ocupacional

El projecte integral de formació per al treball de la ciutat rep una subvenció per desplegar la Formació Professional Dual

S'oferirà formació en diferents sectors professionals (foto: Localpres).
S'oferirà formació en diferents sectors professionals (foto: Localpres)

Rubí Formació oferirà 17 cursos de formació ocupacional l’any vinent. Un total de 255 persones a partir de 16 anys, preferiblement aturades i demandants d’ocupació, podran beneficiar-se gratuïtament d’aquesta oferta formativa que es desenvoluparà fins l'octubre de 2017.

Totes les formacions que s’ofereixen, tret de les d’anglès, permetran obtenir un Certificat de Professionalitat (CP). Aquest document, vàlid a tot el territori espanyol, acredita les competències professionals de qui l’obté d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. Els certificats de professionalitat estan classificats en tres nivells i requereixen de diferents nivells de formació prèvia per tenir-hi accés. Els cursos de nivell 1 no requereixen formació ni experiència prèvia, pels de nivell 2 cal tenir l’ESO o el Graduat Escolar i per accedir a cursos que permeten obtenir una certificació de nivell 3 cal haver estudiat batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mitjà.

El programa formatiu previst a Rubí Formació per l’any vinent inclou: Anglès (dos grups de 170 hores en horari de matins i un altre grup de 170 hores en horari de tarda), Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (450 hores/tarda, CP Nivell 1), Treball domèstic (220 hores/tarda, , CP Nivell 1), Atenció sociosanitària a persones en el domicili (620 hores/matí, CP Nivell 2), Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions (470 hores/matí, CP Nivell 2), Docència de la formació professional per a l’ocupació (400 hores/tarda, CP Nivell 2), Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (240 hores/tarda, CP Nivell 1), Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió (930 hores/matí, CP Nivell 2), Muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial (520 hores/tarda, CP Nivell 2), Organització i gestió de magatzem (400 hores/matí, CP Nivell 3), Soldadura amb elèctrode revestit i Tig (720 hores/tarda, CP Nivell 2), Mecanitzat per arrencament de ferritja (630 hores/matí, CP Nivell 2), Eficiència energètica d’edificis (940 hores/matí, CP Nivell 3), Operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica (490 hores/tarda, CP Nivell 1) i Neteja en espais oberts i instal·lacions industrials (230 hores/tarda, CP Nivell 1).

En el cas de les especialitats d’anglès, els cursos formaran en els nivells A1, A2 i B1 del Marc Comú de Llengües Europees i s’oferirà a l’alumnat la possibilitat de presentar-se a un examen oficial.

Les persones interessades es poden inscriure a les diferents formacions a través del web del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí, on també es pot consultar el calendari complet de les diferents accions, o bé de manera presencial a l’Oficina d’Informació i Orientació de Rubí Formació.

Desplegament de projectes experimentals i  Formació Professional a Rubí

Rubí ha rebut una subvenció de 88.992,75 euros destinats, per una banda, a un projecte per a implementar noves ocupacions vinculades a la sostenibilitat, l’estalvi i l’eficiència energètica entre persones de col·lectius desfavorits i, per l’altra, per tal de crear una xarxa de formació professional dual a la ciutat

Les persones destinatàries del primer dels projectes són alumnes del grup de capacitació professional d’agent energètic i se seleccionaran prèviament entre persones en situació d’atur de llarga durada -amb o sense prestació-, dones amb baixa qualificació i persones amb necessitats de reciclatge professional tenint especial atenció cap a persones provinents del sector de la construcció. Dins del projecte s’ofereixen pràctiques professionals no laborals en empreses i la possibilitat d’inserció laboral.

El segon dels projectes, en canvi, té com a objectiu crear una xarxa estable de col·laboració entre el teixit industrial, les entitats locals i els agents socials i econòmics per a la implantació en el territori d’una major oferta de formació professional dual, formal i no formal, que doni resposta a la necessitat de personal qualificat de les empreses a partir de l’estudi de les seves necessitats i del seu compromís de col·laboració. Tot plegat amb la intenció de desplegar la formació professional a la ciutat.