Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament aposta per un nou projecte adreçat a joves aturats de Les Torres i el 25 de Setembre La iniciativa contempla la contractació d’una desena de nois i noies d’entre 16 i 24 anys com a instal·ladors electricistes d’edificis i manteniment d’equips de control, mesura i precisió https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament aposta per un nou projecte adreçat a joves aturats de Les Torres i el 25 de Setembre

La iniciativa contempla la contractació d’una desena de nois i noies d’entre 16 i 24 anys com a instal·ladors electricistes d’edificis i manteniment d’equips de control, mesura i precisió

Els joves treballaran com a electricistes (foto: Localpres).
Els joves treballaran com a electricistes (foto: Localpres)

Una desena de joves aturats de Rubí, prioritàriament dels barris del 25 de Setembre i Les Torres, que no estaven realitzant cap formació participen des d’aquest mes al nou Projecte Singular: automatització industrial i d’edificis, impulsat pel Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí. Aquesta iniciativa té com a objectiu reforçar les competències professionals i l’ocupabilitat de nois i noies de 16 a 24 anys mitjançant la seva capacitació com a instal·ladors electricistes industrials i d’edificis, i electricistes de manteniment i reparació d’equips de control, mesura i precisió.

En el marc d’aquest projecte, els joves rebran una formació teòrico-pràctica relacionada amb l’obtenció dels certificats de professionalitat Muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial i Muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió. Paral·lelament, els alumnes es formaran en matèries complementàries: tecnologies del coneixement i la informació, coaching laboral, llengua catalana, sensibilització ambiental i igualtat d’oportunitats.

Els joves seran contractats per l’Ajuntament per un període de sis mesos (juny-desembre de 2016), durant el qual faran treballs de millora i manteniment de les instal·lacions municipals seleccionades. En concret, els participants al projecte realitzaran millores a la instal·lació elèctrica d’algunes sales d’equipaments públics i l’automatització d’aquests mateixos edificis. A més, treballaran al costat d’oficials de l’Ajuntament encarregats de la telegestió de diferents sistemes d’automatització de dependències municipals.

Un cop finalitzada la seva contractació amb l’Ajuntament, els joves podran ser ocupats per empreses de Rubí gràcies a un programa d’incentius. Aquestes companyies podran acollir-se a dues modalitats: contracte indefinit, amb 1.800 € de bonificació a la Seguretat Social i exempció de la cotització per contingències comuns dels primers 500 € mensuals durant 24 mesos; o contracte en pràctiques, amb un 100% de reducció de les quotes de la Seguretat Social per a empreses de menys de 250 treballadors.

L’objectiu del Projecte Singular és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves desocupades i no integrades en el sistema d’educació o de formació. Aquesta acció s’emmarca dins del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu per al període 2014-2020. 

Millorar l’ocupabilitat dels rubinencs
El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha subratllat l’aposta de l’Ajuntament de Rubí per introduir nous projectes que ajudin a augmentar l’ocupabilitat dels rubinencs i rubinenques: “Com a administració, hem d’explorar totes les eines al nostre abast per lluitar contra l’atur. Iniciatives com aquest Projecte Singular ens permeten actuar sobre un dels col·lectius prioritaris, els joves, a través d’una millora de la seva qualificació professional”. El responsable polític ha explicat que aquesta acció s’ha adreçat de forma específica a persones de Les Torres i el 25 de Setembre perquè “són barris amb una major incidència de l’atur i una necessitat real de polítiques actives d’ocupació i de cohesió social, que en el seu moment no van tenir la possibilitat de beneficiar-se de la Llei de barris del Govern català”.

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 102.654,20 € per posar en marxa el Projecte Singular. Aquesta aportació forma part del total d’1.108.132,50 € que ha aconseguit el consistori per a l’execució de diverses accions formatives adreçades a les persones aturades durant el 2016.