Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Impuls a l’Ocupació ofereix nous cursos per a persones aturades que busquen feina Tretze de les quinze accions programades donen dret a l’obtenció d’un certificat de professionalitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Servei d’Impuls a l’Ocupació ofereix nous cursos per a persones aturades que busquen feina

Tretze de les quinze accions programades donen dret a l’obtenció d’un certificat de professionalitat

Els alumnes realitzen sessions teòriques i pràctiques de les diferents especialitats.
Els alumnes realitzen sessions teòriques i pràctiques de les diferents especialitats

El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí oferirà en els propers mesos diversos cursos de formació professional subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Es tracta de 15 accions del programa de Formació d’Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP).

Aquests cursos van dirigits principalment a persones treballadores en situació d’atur demandants d’ocupació, tot i que també s’hi poden inscriure treballadors en actiu (un màxim d’un 20% dels alumnes). El 25% de persones participants han de ser joves menors de 30 anys i, prioritàriament, inscrits al programa de Garantia Juvenil.

Aquesta nova oferta de cursos abasta diversos sectors professionals. Pel que fa a la fabricació mecànica, s’han previst dues accions: una de Soldadura amb elèctrode revestit i TIG (720 hores) i una de Mecanitzat per arrencament de llimadura (630 hores).

En l’àmbit de l’electricitat i l’electrònica, s’oferiran tres cursos: un de Muntatge i manteniment d’instal·lacions de baixa tensió (930 hores), un de Desenvolupament de projectes d’instal·lacions elèctriques en l’entorn d’edificis i amb fins especials (540 hores) i un d’Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (260 hores).

Una altre àmbit de formació del FOAP és el d’energia i aigua. El SIO impartirà un curs d’Eficiència energètica (940 hores), un de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques (590 hores) i un de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (550 hores).

També s’oferiran tres accions de l’àmbit dels serveis socioculturals i a la comunitat dedicades al Treball domèstic (220 hores), a l’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (470 hores) i a l’Atenció sociosanitària a persones dependents en el domicili (620 hores).

En el cas de la restauració, s’ha organitzat un curs de Serveis de bar i cafeteria (650 hores), mentre que en l’àmbit de la logística comercial s’ha programat un curs d’Organització i gestió de magatzem (400 hores).

Per últim, pel que fa a l’administració i gestió, s’impartiran dos cursos d’Anglès: Gestió comercial de 220 hores cadascun.

Totes aquestes accions formatives permetran als seus alumnes obtenir un certificat de professionalitat, amb l’única excepció de l’anglès, que tot i així donarà accés a l’examen oficial corresponent al nivell del curs. Es tracta de cursos amb diferents requisits educatius (estudis primaris, graduat en secundària o batxillerat) i que inclouen un període de pràctiques en empreses, excepte en el cas de l’anglès comercial. Un total de 615 alumnes podran assistir a aquestes activitats formatives, cursant un total de 7.940 hores.

Informació i inscripcions
Per participar en aquests cursos cal inscriure’s a través de la pàgina web del Servei d’Impuls a l’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí, de la pàgina web del Servei d’Ocupació de Catalunya o bé de manera presencial a través del Servei de Primera Acollida, a l’edifici Rubí+D.

Les persones que vulguin conèixer millor el contingut d’aquestes accions també tenen la possibilitat d’assistir a les sessions informatives que s’inicien aquest divendres 16 de gener. Se’n pot consultar el calendari concret al web del Servei d’Impuls a l’Ocupació.

Els cursos s’imparteixen als espais homologats de l’edifici Rubí+D i del Centre Cívic del Pinar “La Cruïlla”.