Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Impuls a l’Ocupació programa noves activitats per millorar les oportunitats laborals dels rubinencs aturats Les sessions abordaran temàtiques com ara les xarxes socials, la imatge personal o la recerca de feina per a majors de 45 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Servei d’Impuls a l’Ocupació programa noves activitats per millorar les oportunitats laborals dels rubinencs aturats

Les sessions abordaran temàtiques com ara les xarxes socials, la imatge personal o la recerca de feina per a majors de 45 anys

Les sessions es fan al Rubí+D.
Les sessions es fan al Rubí+D

El Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí oferirà durant aquest 2015 noves activitats adreçades a les persones en situació d’atur que vulguin millorar les seves oportunitats d’inserció laboral. Aquestes propostes formatives, provinents del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, se centren en temàtiques útils per a la recerca de feina, com ara les noves tecnologies o la imatge personal.

El tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, ha destacat que aquestes accions responen a una de les prioritats absolutes de l’equip del govern municipal: la lluita contra l’atur. “Amb aquests tipus de propostes volem ajudar les persones parades a buscar feina amb més garanties d’èxit. A més, és important que ho fem treballant en xarxa amb altres administracions, en aquest cas la Diputació, ja que compartim objectius”, ha declarat el regidor.

La primera activitat programada tindrà lloc els dies 16, 18 i 20 de març sota el títol Si la crisi et dóna llimones fes llimonada. El taller s’adreça a persones que no tenen clar el seu perfil professional i que necessiten orientació en la recerca d’aquells recursos que els poden ajudar a fer front a les dificultats: actitud positiva, obertura al canvi i ser conscient de la responsabilitat individual, entre d’altres.

Els dies 10 i 17 d’abril, es farà l’activitat Una imatge val més que mil paraules, que té com a objectiu ensenyar a gestionar la imatge personal com a representació de la vàlua personal i professional durant tot l’itinerari laboral: recerca de feina, desenvolupament de la mateixa i adhesió a la missió de l’empresa.

Els aturats de més de 45 anys en recerca de feina podran assistir els dies 4, 6 i 8 de maig a la sessió Tinc més de 45 anys i no tinc feina. Què faig? Es tracta d’una activitat d’orientació pensada per aprendre a identificar els recursos propis que poden conduir a l’èxit, recuperant la confiança i la motivació, mantenint una visió optimista i generant l’energia i la il·lusió necessàries per adaptar-se a les demandes del mercat laboral.

Per al mes de juny, s’ha previst la primera activitat relacionada amb les noves tecnologies. Es tracta del taller Els primers passos amb l’ordinador i internet, adreçat a persones amb cap coneixement en eines informàtiques. Les sessions es faran els dies 8, 9, 10, 11, 12 i 15 de juny.

Els dies 19, 20, 21 i 22 d’octubre, es farà l’activitat Crea i gestiona la teva adreça electrònica, també pensada per a usuaris amb coneixements nuls o molt bàsics de gestió de correus, que no tenen adreça pròpia però sí un currículum en format digital.

Finalment, al novembre tindrà lloc una activitat centrada en les xarxes socials. Sota el títol Xarxes socials. Comunica’t i comparteix, s’oferirà formació a persones amb coneixements d’informàtica bàsica, navegació per Internet i correu electrònic. Les sessions es faran els dies 9, 10, 11, 12, 13 i 16 de novembre.

Totes les activitats es faran en horari de matí a les instal·lacions del Rubí+D i les inscripcions es poden fer a través del web del Servei d’Impuls a l’Ocupació.