Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei d’autoreparació “Dimecres Manetes” es tornarà a posar en marxa l’1 de setembre Les persones interessades a allargar la vida útil de petits aparells elèctrics o electrònics poden reservar-hi plaça a través del web municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El servei d’autoreparació “Dimecres Manetes” es tornarà a posar en marxa l’1 de setembre

Les persones interessades a allargar la vida útil de petits aparells elèctrics o electrònics poden reservar-hi plaça a través del web municipal

“Dimecres Manetes” és una oportunitat per rescatar petits aparells que no funcionen correctament (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
“Dimecres Manetes” és una oportunitat per rescatar petits aparells que no funcionen correctament (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Dimecres Manetes, el servei d’assessorament i autoreparació de petits aparells elèctrics i electrònics que organitza l’Ajuntament de Rubí, es reactivarà el proper dimecres 1 de setembre a l’Ateneu. Les persones interessades a assistir-hi ja poden reservar plaça per a qualsevol de les sessions programades a través del web municipal. El Dimecres Manetes té periodicitat setmanal: se’n fan sessions matinals de 10 a 13 h el primer dimecres de mes, i de 18 a 21 h la resta de setmanes.

El servei s’inspira en els Cafè Repair, uns espais de lliure accés estesos per tot Europa on tot gira entorn la reparació. El seu objectiu és promoure la cultura de la reparació i del manteniment de petits estris elèctrics i electrònics, i així evitar que aquests objectes esdevinguin residus abans d'hora, tot combatent el que es coneix com a obsolescència programada.

El Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament va posar en marxa el Dimecres Manetes el 2016 i, des de llavors, s’ha fet un espai fixe a la programació de l’Ateneu Municipal. Aquest 2021, la iniciativa ha incrementat la seva freqüència, que ara és setmanal, i ha incorporat sessions matinals, amb l’objectiu de seguir avançant en la línia de treball de foment de la cultura de la reparació de productes inclosa al Pla local de residus de Rubí 2019-2025. 

La ciutadania hi pot portar qualsevol petit electrodomèstic i aparell electrònic que tingui espatllat: impressores, ordinadors, telèfons mòbils, afaitadores, planxes, ràdios... Un professional l’assessora i li facilita totes les eines necessàries per intentar reparar-lo amb èxit. El servei és gratuït però cal reservar-hi plaça per garantir les mesures de prevenció de la COVID-19.