Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Saló Urban Rubí convoca els rubinencs i rubinenques a definir la ciutat del futur L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte de 10 a 19 h a les places de Pearson i de la Nova Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Saló Urban Rubí convoca els rubinencs i rubinenques a definir la ciutat del futur

L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte de 10 a 19 h a les places de Pearson i de la Nova Estació

El Saló Urban Rubí convoca els rubinencs i rubinenques a definir la ciutat del futur.

El Saló Urban Rubí és una jornada lúdica i participativa per recollir propostes de futur per a la ciutat, a partir de les eines que ofereix l'Agenda Urbana 2030. La proposta vol fomentar la reflexió sobre com ha de ser el Rubí de les properes generacions i, alhora, donar a conèixer l’Agenda Urbana de Rubí. El Saló tindrà lloc dissabte 15 d’octubre de 10 a 19 h, entre les places de Pearson i de la Nova Estació.

 

L’esdeveniment s’ha estructurat en quatre àmbits - Mobilitat, Canvi climàtic i sostenibilitat, Cohesió social i Governança- que es treballaran a partir de propostes lúdiques que promouen la reflexió, per a totes les edats. Així, de 10 a 14 h, es podran provar vehicles elèctrics, unipersonals i motoritzats per il·lustrar les noves formes de mobilitat; hi haurà un estand del projecte Rubí Brilla i de la Trocalleria;  i un taller de jardineria amb la Font del Ferro treballarà la cohesió social. L’espai dedicat a la governança anima a la participació ciutadania i recollirà les propostes de futur dels i les participants en una urna dels desitjos. D’aquesta manera, la transformació de Rubí comptarà amb la implicació de tots i totes. Tothom qui s’acosti al Saló rebrà un passaport Urban amb espai per certificar la visita als estands de Rubí Brilla, l’Ajuntament i la Font el Ferro. Un cop segellat als tres estands, el passaport es podrà bescanviar per una ració de la fideuada popular que tindrà lloc de 13.30 a 15 h. Aquest mateix passaport té un espai dedicat a escriure una proposta per la ciutat que es pot lliurar a l’urna dels desitjos.

A la tarda, de 17 a 19 h, el Saló pren un caire més lúdic amb propostes dirigides a la infància i la gent jove. Hi haurà els tallers invents reciclats, acció planeta i llapis cooperatiu i el públic podrà descobrir el personatge “Consciència Verda”. La tarda culminarà amb una xocolatada popular. El programa complet de la jornada es pot consultar a www.rubi.cat/urbanrubi.

Durant tot el dia,  Ràdio Rubí dinamitzarà la jornada –de 10 a 14 h i de 17 a 19 h- a través de l’emissió en streaming per www.radiorubi.cat de continguts relacionats amb els objectius de l’Agenda Urbana, entre la reflexió i l’entreteniment.

Objectius de Desenvolupament sostenible