Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El rubinenc Josep Puigventós, guardonat amb un dels Premis Capital de la Sardana 2014 El conductor dels programes de Ràdio Rubí 'Ara i sempre' i 'Sardanes d’autor' ha rebut un reconeixement per la seva dedicació al món sardanista https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-rubinenc-josep-puigventos-guardonat-amb-un-dels-premis-capital-de-la-sardana-2014/@@images/image/preview

El rubinenc Josep Puigventós, guardonat amb un dels Premis Capital de la Sardana 2014

El conductor dels programes de Ràdio Rubí 'Ara i sempre' i 'Sardanes d’autor' ha rebut un reconeixement per la seva dedicació al món sardanista

Josep Puigventós ha estat reconegut amb un dels Premis Capital de la Sardana (foto: Ràdio Rubí).
Josep Puigventós ha estat reconegut amb un dels Premis Capital de la Sardana (foto: Ràdio Rubí)

El president de Foment de la Sardana i col·laborador de Ràdio Rubí, Josep Puigventós, ha estat guardonat amb un dels Premis Capital de la Sardana 2014. Aquests reconeixements, que es van lliurar divendres al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, els atorga la Capital de la Sardana, un projecte integrat per la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular.

El rubinenc ha estat premiat a la categoria “Dedicació” per la seva tasca al capdavant de l’entitat Foment de la Sardana –n’és el president des de fa 37 anys– i per donar a conèixer el món sardanista a través de l’emissora municipal: condueix el programa Ara i sempre a Ràdio Rubí des de fa 34 anys, amb més de 1.500 edicions, i l’espai Sardanes d’autor des de l’any 2006, amb prop de 500 edicions.

A la mateixa categoria, els Premis Capital de la Sardana han guardonat Josep Pomés pel gran impuls que ha donat a l’Aplec de Les Roquetes de Barcelona; i Narcís de Miguel pel seu treball a Canet de Mar com a president de l’Associació Amics de la Sardana.

El jurat d’aquests guardons també ha reconegut la tasca de diverses entitats i aplecs sardanistes i de programes de ràdio que difonen el món sardanista, entre d’altres.

Capital de la Sardana
La intenció de la Capital de la Sardana és convertir durant un any una població diferent del territori en un punt de trobada obligada no només per al món de la sardana i la dansa catalana, sinó també per a la resta de la societat. Aquest projecte vol oferir a tothom un esdeveniment nou, festiu i dinàmic vinculat a la sardana.

En el marc del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2014 es va donar a conèixer que la seu de la Capital de la Sardana 2016 serà Mollerussa. Així, la ciutat lleidatana serà la 4a Capital de la Sardana, amb un projecte que permetrà aprofitar les diverses activitats culturals anuals per involucrar-hi el món de la sardana i la cobla.