Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Rubimot culmina el 20 de maig amb el sorteig d'un lot de productes del Mercat Municipal A través d’aquest joc lingüístic, els i les participants adquireixen coneixement de vocabulari específic del mercat i l’alimentació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Rubimot culmina el 20 de maig amb el sorteig d'un lot de productes del Mercat Municipal

A través d’aquest joc lingüístic, els i les participants adquireixen coneixement de vocabulari específic del mercat i l’alimentació

Exemple de cartell del Rubimot  (foto: Ajuntament de Rubí).
Exemple de cartell del Rubimot (foto: Ajuntament de Rubí)

El Rubimot és un joc lingüístic sobre vocabulari d’alimentació en diferents llengües que es pot jugat al Mercat Municipal de Rubí. A cada parada, un cartell diferent segons el tipus d'alimentació -fruites, verdures, carnisseria, peixateria, bar, forn- exposa paraules del ram en català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès. Els i les participants poden accedir al joc amb un codi QR i el 20 de maig entraran en el sorteig d'un lot de productes, gentilesa del Mercat Municipal de Rubí. A través d’aquest joc lingüístic, els i les participants adquireixen coneixement de vocabulari específic del mercat i l’alimentació, comparen el lèxic de les llengües majoritàries que es parlen a la ciutat, aprenen frases fetes en català i curiositats culturals al voltant dels productes del Mercat.

El Rubimot és una iniciativa organitzada pel Pla educatiu d'entorn, del Servei Educatiu, i el Servei Local de Català de Rubí, del Consoci de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, amb la col·laboració de l'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal i l'Ajuntament de Rubí.

Botiga en línia

La clientela del Mercat Municipal pot comprar presencialment a qualsevol de les parades de l’equipament del carrer de Cal Gerrer i contractar l’enviament a domicili a través del servei de Distribució d’Última Milla (DUM) de la Font del Ferro, que també distribueix les comandes de la botiga en línia.

La botiga en línia de www.mercatderubi.cat ofereix els productes de 12 parades del Mercat Municipal i les flors i plantes de la Font del Ferro. L’experiència de compra a través de la nova botiga en línia és molt senzilla: la persona compradora tria els productes que vol de les parades que formen part de la proposta i fa un únic pagament de tota la cistella de compra. La comanda arriba a casa en 24 hores o quan la clientela ho demani i, si ho prefereix, també pot passar-la a recollir pel Mercat. A través d’un punt Click & Collect, la clientela que hagi comprat en línia pot recollir de manera ràpida i pràctica la seva compra aparcant a dues places reservades per a compradors d’Internet.

Objectius de Desenvolupament sostenible