Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Rubí+D acollirà dilluns una sessió informativa sobre la possibilitat de cursar formació dual a Alemanya La Fundació per la Formació i l’Estudi Paco Puerto parlarà de la formació dual que ofereix a Colònia per a joves aturats de 18 a 27 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Rubí+D acollirà dilluns una sessió informativa sobre la possibilitat de cursar formació dual a Alemanya

La Fundació per la Formació i l’Estudi Paco Puerto parlarà de la formació dual que ofereix a Colònia per a joves aturats de 18 a 27 anys

La sessió tindrà lloc dilluns 30 de novembre al Rubí+D (foto: Localpres) .
La sessió tindrà lloc dilluns 30 de novembre al Rubí+D (foto: Localpres)

L’edifici Rubí+D acollirà el proper dilluns 30 de novembre a les 10 h una sessió informativa sobre el programa de formació dual que desenvolupen la Fundació per la Formació i l’Estudi Paco Puerto de CCOO de Catalunya i la Cambra d’Oficis de Colònia en aquesta ciutat alemanya. L’objectiu d’aquesta xerrada és donar a conèixer aquesta iniciativa als joves aturats rubinencs d’entre 18 i 27 anys.

Aquest projecte de mobilitat té una durada de tres anys en règim de formació dual ─tres o quatre dies a la setmana de formació a les empreses i la resta al centre de formació─. En una fase inicial del programa, les persones seleccionades faran un curs d’alemany de 600 hores a Barcelona ─100% subvencionat─ amb l’objectiu d’assolir el nivell B1 necessari. Posteriorment, faran una primera estada a Colònia de sis setmanes en què treballaran a l’empresa seleccionada i, simultàniament, faran un altre curs d’alemany. Un cop passat aquest període, s’incorporaran definitivament al projecte.

En el moment que arribin a Colònia, els joves rebran les ajudes del programa, quantificades en 818 euros mensuals, a través de l’empresa i el govern alemany. A més, els viatges d’anada i de tornada també els tindran pagats.

Els perfils professionals que es demanen dins d’aquest programa són vuit tècnics/ques de neteja de superfícies i mobiliari, quatre tècnics/ques instal·ladors en electricitat, i quatre tècnics/ques instal·ladors de sistemes de producció de calor.

La selecció dels candidats es realitzarà al voltant del 15 de desembre.

Aposta per la formació dual
La formació professional dual és una de les apostes de l’Ajuntament de Rubí per al present mandat. “Aquesta sessió informativa és una primera col·laboració que hem establert amb la Fundació Paco Puerto de CCOO. Aquest equip de govern vol treballar la formació dual com una de les eines principals per millorar l’ocupabilitat de treballadors i treballadores i fer-ho, a més, amb la col·laboració dels agents socials i, sobretot, de les empreses que conformen el nostre teixit”, ha apuntat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Dos instituts de la ciutat, el J. V. Foix i L’Estatut, ofereixen actualment formació professional dual.