Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor de Cultura inaugura els “Diorames de Nadal” del centenari del pessebrisme a Rubí L’exposició mostra 21 diorames d’escenes bíbliques i una estructura de 60 m2 que recrea Rubí l’any 1917 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El regidor de Cultura inaugura els “Diorames de Nadal” del centenari del pessebrisme a Rubí

L’exposició mostra 21 diorames d’escenes bíbliques i una estructura de 60 m2 que recrea Rubí l’any 1917

El regidor de cultura i la regidora de Serveis a les Persones durant la inauguració (foto: Localpres).
El regidor de cultura i la regidora de Serveis a les Persones durant la inauguració (foto: Localpres)

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, han inaugurat aquest diumenge l’exposició Diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí. La mostra, tot un clàssic de les festes nadalenques a la ciutat, es podrà visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural fins al 14 de gener. Aquest 2017, Rubí commemora 100 anys de tradició pessebrista. Tot i que l’associació es va crear a mitjans de segle, ja feia temps que s’organitzaven a la ciutat concursos de pessebres, el primer l’any 1917. Amb motiu d’aquest aniversari, els pessebristes han afegit als tradicionals diorames bíblics, una estructura de 60 m² feta amb poliestirè extrudit que recrea llocs emblemàtics del Rubí de 1917: s’hi pot veure l’església de Sant Pere o el pont de Can Claverí. A més del diorama de la ciutat, l’exposició conté 21 estructures de guix que representen diverses escenes del naixement de Jesús.  

L’exposició de diorames és la mostra que rep més visitants de tot l’any a Rubí i això és perquè darrera hi ha molta feina de gent que s’estima els pessebres i que fan un producte tan maco que venir a veure’l és una tradició que passa cada any de pares a fills”, ha dit el regidor de Cultura durant la inauguració.

Diorames de Nadal es podrà visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural fins al 14 de gener els dijous i divendres de 17.30 a 20.30 h, i els festius i diumenges de 12 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h.