Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor d’Educació inicia les reunions periòdiques amb les Associacions de Famílies de l’Alumnat L’edil ha anunciat als pares i mares que s’està preparant un sistema de beques per facilitar l’accés als casals d’estiu als nens i nenes més vulnerables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El regidor d’Educació inicia les reunions periòdiques amb les Associacions de Famílies de l’Alumnat

L’edil ha anunciat als pares i mares que s’està preparant un sistema de beques per facilitar l’accés als casals d’estiu als nens i nenes més vulnerables

La trobada ha tractat les extraescolars en pandèmia (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La trobada ha tractat les extraescolars en pandèmia (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El regidor d’Educació, Víctor García Correas, s’ha trobat aquest dilluns amb les Associacions de Famílies de l’Alumnat (AFA) dels centres educatius de Rubí.  Es tracta de la primera reunió del curs 2020-2021 i hi estaven convocades totes les associacions de famílies dels centres de primària i secundària de Rubí, tant de les escoles públiques com concertades. Aquestes reunions, que es faran de manera periòdica amb les famílies, són un compromís de la regidoria d’Educació per enfortir el vincle entre l’administració i la comunitat educativa. “Ha estat una trobada molt profitosa. Volem que la regidoria d’educació sigui un membre més de la comunitat educativa de la ciutat perquè treballar d’acord amb les famílies i els docents ens farà més eficients com a administració”, diu el regidor.

L’adaptació de les activitats extraescolars a la situació d’emergència sanitària de la Covid-19 i les propostes pels Casals d'Estiu 2021 han estat els temes centrals de la trobada.

Les escoles han traslladat al regidor les dificultats tècniques i econòmiques per desenvolupar activitats de lleure a causa de les restriccions sanitàries. Les AFA detecten manca d'alumnat inscrit a causa de la pandèmia i també problemes econòmics de les famílies. Per fer-hi front, el consistori s’ha compromès a fer difusió de les activitats de lleure dels centres entre les famílies per incentivar la participació i a estudiar la possibilitat de contractar les entitats i empreses de lleure directament per equilibrar l'oferta d'extraescolars.

Pel que fa als Casals d'estiu, el regidor ha emplaçat a les AFA a començar a treballar l’oferta d’estiu tenint en compte que hi poden haver diferents escenaris. La  proposta municipal és que les AFA tornin a organitzar els Casals, amb l'assessorament, si s'escau, de la regidora d'educació. L’edil també ha anunciat als pares i mares que s’està preparant un sistema de beques per a les famílies, en funció del nivell de renda, per facilitar l’accés als casals als nens i nenes més vulnerables. L'Ajuntament també donarà continuïtat a les activitats ja iniciades l'estiu de 2020: els tallers de reforç educatiu i els casals artístics.

Les famílies i el regidor es tornaran a reunir a mitjans de desembre, abans de tancar el primer trimestre acadèmic.