Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC guanya les eleccions municipals a Rubí amb 9 regidors i regidores De les onze candidatures que es presentaven en aquests comicis, set han aconseguit representació: PSC, ERC, VOX, PP, VR, AUP i ECP https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El PSC guanya les eleccions municipals a Rubí amb 9 regidors i regidores

De les onze candidatures que es presentaven en aquests comicis, set han aconseguit representació: PSC, ERC, VOX, PP, VR, AUP i ECP

Gràfic que mostra el nombre de regidors que ha obtingut cada formació a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 (foto: Ajuntament de Rubí).
Gràfic que mostra el nombre de regidors que ha obtingut cada formació a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 (foto: Ajuntament de Rubí)

Set de les onze candidatures rubinenques que es presentaven a les eleccions municipals d’aquest diumenge han aconseguit representació al Ple de l’Ajuntament de Rubí. Així, el màxim òrgan de decisió política ha passat d’estar integrat per les sis formacions actuals (PSC, ERC, ECP, Cs, VR i AUP) a les set que han aconseguit representació aquest diumenge (PSC, ERC, VOX, PP, VR, AUP i ECP).

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Rubí amb un 31,29 % dels vots (8.424), fet que li ha permès obtenir 9 regidors del total de 25 que conformen el Ple municipal ─un menys que el 2019─.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha conservat la segona posició al plenari amb 5 regidors, dos menys que ara fa quatre anys, gràcies a un percentatge de vots del 16,96 % (4.566).

La tercera força més votada ha estat VOX, que ha aconseguit representació al Ple municipal per primer cop. La formació d’ultradreta ha obtingut l’11,01 % dels vots (2.964).

El Partit Popular (PP) ha tornat a entrar al plenari gràcies al 8,69 % dels vots (2.339), convertint-se en la quarta força.

Veïns per Rubí (VR) ha passat d’un a dos regidors, després d’obtenir el 7,97 % del suport de l’electorat (2.146).

La mateixa evolució ha experimentat l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), que ha guanyat un regidor ─ara en té dos─ amb el 7,39 % dels vots (1.989).

En Comú Podem (ECP), que ha comptat amb el 7,29 % dels vots (1.964), ha passat de tres a dos regidors, sent la setena força amb representació al Ple.

Finalment, Junts per Catalunya (JxC) no ha obtingut representació, malgrat que durant l’escrutini ha arribat a superar el 5% de vots que permet tenir un regidor. La formació catalanista ha acabat rebent el 4,85 % dels vots (1.305).

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) ha perdut la seva posició al Ple ─fins ara tenia 3 regidors─, ja que només ha assolit el 2,41 % dels vots (649).  

Tampoc han aconseguit entrar al plenari Valents, amb el 0,58 % (155) i Som-hi Rubí, amb el 0,36 % (97).

El nou Consistori es constituirà el proper 17 de juny.

Objectius de Desenvolupament sostenible