Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC guanya les eleccions municipals a Rubí amb 6 regidors i ERC passa a ser la segona força amb 5 C’s i VR entren per primer cop al Ple, mentre que PxC i la FAVR no aconsegueixen representació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El PSC guanya les eleccions municipals a Rubí amb 6 regidors i ERC passa a ser la segona força amb 5

C’s i VR entren per primer cop al Ple, mentre que PxC i la FAVR no aconsegueixen representació

Vuit formacions polítiques formaran part del nou Ple municipal.
Vuit formacions polítiques formaran part del nou Ple municipal

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha guanyat les eleccions municipals a Rubí amb un 20,68% dels vots (5.636), fet que li ha permès obtenir 6 regidors del total de 25 que conformen el Ple municipal.

Per primera vegada, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) se situa com a segona força de l’Ajuntament amb 5 regidors, gràcies a un percentatge de vots del 15,5% (4.224).

La tercera força més votada ha estat Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), que entra per primer cop al Consistori amb 4 regidors, en obtenir el 14,33% dels vots (3.907).

Alternativa d’Unitat Popular-Candidatures Alternatives del Vallès-Poble Actiu (AUP-CAV-PA) aconsegueix incrementar la seva representació municipal i suma ara 3 regidors. La coalició ha obtingut un 10,45% (2.848).

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) queda com a cinquena força en haver obtingut un 9,29% dels vots (2.531), que s’han traduït en 2 regidors.

La segueix Convergència i Unió (CiU), també amb 2 regidors, després d’haver sumat un  8,66% de l’escrutini total (2.360).

El Partit Popular (PP) ha obtingut igualment 2 regidors, gràcies al 8,54% dels vots (2.327).

Tanca el Ple Veïns per Rubí (VR) que, amb 1 regidor, aconsegueix representació en la seva primera participació en unes eleccions municipals. La formació, de perfil municipalista, ha obtingut un 5,69% de l’escrutini total (1.552).

La Federació d’Alternatives Veïnals (FAVR) amb un 2,8% del vots (764), i Plataforma per Catalunya (PxC), amb un 2,56% (698), queden fora de l’Ajuntament.

El nou Consistori es constituirà el proper 13 de juny.

Les eleccions, al mòbil
Per primera vegada, els resultats de les eleccions municipals s’han pogut seguir a temps real a través d’una app per a dispositius mòbils, disponible de forma gratuïta tant per a sistemes Android com iOS.

Fins ara l’evolució dels diferents comicis electorals només es podia seguir via web, a través de l’adreça www.rubi.cat/eleccions. La nova aplicació, possible gràcies a la tecnologia del portal Open Data Rubí, ha permès consultar tant l’escrutini com la participació final, generar gràfics dels resultats i comparar les dades amb les del 2011. A través de l’app, la ciutadania també ha pogut consultar el seu col·legi electoral només introduint el DNI.

Prop de 400 persones s’han descarregat l’aplicació Rubí Eleccions.