Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper 11 de juny s’obre el termini per sol·licitar ajudes per pagar l’impost de béns immobles Els requisits per a poder optar a aquests ajuts, que poden demanar les persones residents a Rubí amb escassa capacitat econòmica, són els mateixos que l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El proper 11 de juny s’obre el termini per sol·licitar ajudes per pagar l’impost de béns immobles

Els requisits per a poder optar a aquests ajuts, que poden demanar les persones residents a Rubí amb escassa capacitat econòmica, són els mateixos que l’any passat

El termini per formalitzar les sol•licituds finalitza el 31 de juliol (foto: Ajuntament).
El termini per formalitzar les sol•licituds finalitza el 31 de juliol (foto: Ajuntament)

A partir de dimarts 11 de juny, la ciutadania podrà sol·licitar els ajuts econòmics que ofereix l’Ajuntament per fer front a l’impost de béns immobles (IBI). Enguany, el termini per demanar aquestes subvencions s’estén fins al 31 de juliol. Els rubinencs i rubinenques que hi estiguin interessats han de presentar la corresponent sol·licitud a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC). 

Un any més, es manté la universalitat dels ajuts que es va implantar el 2015. Així doncs, no cal formar part de cap col·lectiu específic —persones grans, aturats, famílies monoparentals o nombroses, etc.— per poder-hi accedir. A més, es mantenen els canvis introduïts per intentar arribar a un major nombre de rubinencs i rubinenques, com ara el fet que es pot optar als ajuts malgrat constar com a propietari d’una altra finca, sempre que aquesta hagi estat adquirida per herència familiar de primer grau i les persones que hi visquin també siguin familiars de primer grau. També s’han establert diferents trams d’ingressos a l’hora d’atorgar les ajudes, amb l’objectiu d’abastar un major nombre de beneficiaris.

Els ajuts preveuen sufragar fins al 50% del rebut de l’IBI amb el límit de 250 euros. Per a optar-hi cal complir els requisits següents:

  • Estar empadronat a la ciutat, a l’habitatge per al qual se sol·licita l’ajuda, amb una antiguitat mínima d’un any.
  • Estar obligat al pagament de l’IBI per un únic immoble a Rubí, que ha de ser l’habitatge habitual. Es considera que una plaça d’aparcament i un traster formen part de l’habitatge habitual sempre que no superin els 12.000 euros de valor cadastral en el cas de l’aparcament i els 15.000 euros si també s’hi inclou el traster.
  • Les bases permeten tenir altres propietats urbanes sempre que la propietat hagi estat adquirida a través d’una herència familiar de primer grau i els residents siguin també familiars de primer grau.
  • Si s’és propietari de finques rústiques, la suma dels valors cadastrals de totes no pot superar els 5.000 euros.
  • Per optar a les ajudes, s’ha d’estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Rubí, Hisenda i la Seguretat Social.
  • Els límits de renda per a l’any 2018 oscil·len entre 12.748,37 euros en el cas de famílies amb un únic membre i 22.309,64 euros per a les famílies amb set membres o més.
  • En el cas que hi hagi alguna persona amb discapacitat al nucli familiar, aquest barem s’incrementa un 10%.
  • Les famílies monoparentals també gaudeixen d’un increment del 10%.
  • Quan es tinguin càrregues hipotecàries o de lloguer, aquest barem s’incrementa en 2.000 euros en el tram que li correspongui.

El termini de presentació de sol·licituds s’obrirà l’11 de juny i finalitzarà el 31 de juliol.