Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte 'Vespa i Vispa' de l’empresa rubinenca Campos Estela opta al VII Premi Europeu de Prevenció de Residus Aquesta va ser una de les prop de 30 activitats que es van organitzar a Rubí en el marc de la darrera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte 'Vespa i Vispa' de l’empresa rubinenca Campos Estela opta al VII Premi Europeu de Prevenció de Residus

Aquesta va ser una de les prop de 30 activitats que es van organitzar a Rubí en el marc de la darrera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La pl. Catalunya va acollir l’activitat ‘Vespa i Vispa’ a la darrera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (foto: Campos Estela).
La pl. Catalunya va acollir l’activitat ‘Vespa i Vispa’ a la darrera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (foto: Campos Estela)

L’Agència de Residus de Catalunya ha presentat sis projectes catalans al VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus, entre els quals hi ha l’acció Vespa i Vispa, impulsada per l’empresa rubinenca Campos Estela. Aquests guardons volen distingir aquelles iniciatives realitzades en el marc de la darrera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el novembre passat ─en total es van organitzar més de 12.000 activitats arreu d’Europa, una trentena de les quals a Rubí, entre elles aquesta ─.

El projecte Vespa i Vispa, que competirà a la categoria d’Empresa, ha estat nominat per fomentar la desmaterialització amb l’ús de bicicletes fetes amb peces reutilitzades procedents d’altres en desús i per promoure la mobilitat sostenible entre els infants. La Vespa, com a protagonista de l’activitat, és fruit del projecte BeCiclos, que rescata bicicletes abandonades als carrers d’Holanda. Després de passar pel taller mecànic, els ofereix una segona vida fent servir principalment materials donats per sobreproducció. La previsió és que, durant aquest curs, 3.170 nens i nenes participin en aquesta activitat amb el suport de les escoles on Campos Estela ofereix el servei d’àpats i lleure educatiu ─a Rubí, les escoles Torre de la Llebre, 25 de Setembre, Mossèn Cinto Verdaguer i Montessori─. A la passada edició dels premis, un altre projecte de Campos Estela, l’acció Pesa i Pensa, va quedar finalista al certamen.

A banda de Vespa i Vispa, l’Agència de Residus de Catalunya ha seleccionat cinc projectes més: A Tiana, reduïm residus, de l’Ajuntament de Tiana (categoria Administracions), Barcelona comparteix el menjar, de l’ONG Nutrició Sense Fronteres (categoria Associacions), Substituir el tovalló de paper pel tovalló de roba, de l’Escola La Farigola de Vallcarca, a Barcelona (categoria Institucions escolars), Give Box Barcelona, de Mar Gallardo (categoria Ciutadans) i Smart City Expo World Congress, towards 0 waste, de la Fira Internacional de Barcelona (categoria Altres).

L’Agència de Residus ha seleccionat els candidats tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

El veredicte del jurat del VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic el dimecres 11 de maig de 2016 en un acte a Brussel·les (Bèlgica).