Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte 'Vespa i Vispa' de l’empresa rubinenca Campos Estela, finalista al VII Premi Europeu de Prevenció de Residus També han passat a la fase final d’aquest guardó tres iniciatives catalanes més: l’Ajuntament de Tiana, l’associació Nutrició Sense Fronteres i la Fira Internacional de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte 'Vespa i Vispa' de l’empresa rubinenca Campos Estela, finalista al VII Premi Europeu de Prevenció de Residus

També han passat a la fase final d’aquest guardó tres iniciatives catalanes més: l’Ajuntament de Tiana, l’associació Nutrició Sense Fronteres i la Fira Internacional de Barcelona

Un dels 18 finalistes del premi és el projecte 'Vespa i Vispa' de l’empresa rubinenca Campos Estela (foto: Campos Estela).
Un dels 18 finalistes del premi és el projecte 'Vespa i Vispa' de l’empresa rubinenca Campos Estela (foto: Campos Estela)

Quatre dels sis projectes que l’Agència de Residus de Catalunya ha presentat al VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus han passat a la fase final del certamen. Es tracta de l’acció Vespa i Vispa, impulsada per l’empresa rubinenca Campos Estela (categoria Empreses), la campanya A Tiana, reduïm residus, de l’Ajuntament de Tiana (categoria Administracions), el projecte Barcelona comparteix el menjar, de l’ONG Nutrició Sense Fronteres (categoria Associacions) i Smart City Expo World Congress, towards 0 waste, de la Fira Internacional de Barcelona (categoria Altres). D’aquesta manera, quatre dels 18 finalistes de tota Europa corresponen a projectes catalans.

Aquests guardons volen premiar aquelles iniciatives realitzades en el marc de la darrera edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el novembre passat ─en total es van organitzar més de 12.000 activitats arreu d’Europa, una trentena de les quals a Rubí, entre elles l’acció Vespa i Vispa─. El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix les iniciatives presentades tenint en compte, entre d’altres, l’originalitat de les propostes, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals i la mobilització del públic objectiu.

Vespa i Vispa, un dels finalistes
El projecte Vespa i Vispa, que competeix a la categoria d’Empresa, ha estat nominat per fomentar la desmaterialització amb l’ús de bicicletes fetes amb peces reutilitzades procedents d’altres en desús i per promoure la mobilitat sostenible entre els infants. La Vespa, com a protagonista de l’activitat, és fruit del projecte BeCiclos, que rescata bicicletes abandonades als carrers d’Holanda. Després de passar pel taller mecànic, els ofereix una segona vida fent servir principalment materials donats per sobreproducció.

La previsió és que, durant aquest curs, 3.170 nens i nenes participin en aquesta activitat amb el suport de les escoles on Campos Estela ofereix el servei d’àpats i lleure educatiu ─a Rubí, les escoles Torre de la Llebre, 25 de Setembre, Mossèn Cinto Verdaguer i Montessori─. A la passada edició dels premis, un altre projecte de Campos Estela, l’acció Pesa i Pensa, va quedar finalista al certamen.

El veredicte del jurat del VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic el dimecres 11 de maig de 2016 en un acte a Brussel·les (Bèlgica).