Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte rubinenc EcoBodum rep un dels premis del Concurs d’idees innovadores per a reptes socials L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha assistit a l’entrega d’aquests guardons organitzats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El projecte rubinenc EcoBodum rep un dels premis del Concurs d’idees innovadores per a reptes socials

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha assistit a l’entrega d’aquests guardons organitzats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Els responsables del projecte EcoBodum, acompanyats de l’alcaldessa i la regidora de Serveis a les Persones (foto: Localpres).
Els responsables del projecte EcoBodum, acompanyats de l’alcaldessa i la regidora de Serveis a les Persones (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, han acompanyat aquest dimarts l’Associació Agroecològica de Can Feliu en l’acte de lliurament dels premis del Concurs d’idees innovadores per a reptes socials, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. El projecte EcoBodum de l’entitat rubinenca ha estat un dels quatre guanyadors del certamen, que també ha premiat les iniciatives OH may help i RelleuPAGÈS de Terrassa i MVALE de Llinars del Vallès.

El Concurs d’idees innovadores per a reptes socials té com a objectiu impulsar projectes d’innovació social que abordin el repte de la generació d’ocupació de manera sostenible mitjançant activitats d’impacte social. La iniciativa es desenvolupa en el marc del Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu i amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Com a guanyadora del certamen, l’Associació Agroecològica de Can Feliu rebrà una aportació econòmica de 1.500 euros, a més del suport del Consell Comarcal per al desenvolupament i la consolidació del projecte.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha felicitat el col·lectiu rubinenc per l’obtenció del guardó: “Aquest és un bon reconeixement per a la iniciativa d’aquest grup d’aturats i aturades de Rubí, que han demostrat esperit de lluita i una gran capacitat de reinventar-se. Crec que és un projecte amb molts beneficis, que no només genera ocupació sinó que, a més, recupera l’activitat agrícola i aposta pels productes ecològics de qualitat”.

El Concurs d’idees innovadores per a reptes socials ha comptat amb la participació de 39 projectes.

EcoBodum, un projecte d’economia col·laborativa
El projecte EcoBodum, consistent en la creació d’un hort social, va néixer en el si de l’Assemblea Aturats de Rubí amb l’objectiu d’oferir una alternativa laboral a persones desocupades de la ciutat. Aquesta iniciativa, que vol consolidar un espai formatiu, terapèutic i d’inserció sociolaboral, es va posar en marxa gràcies a la cessió d’uns terrenys a Can Feliu per part del seu propietari. El projecte ha comptat amb el suport de l’Ajuntament, que va oferir a l’associació assessorament empresarial i formació, així com la gestió d’una subvenció per a l’adquisició d’eines. A més, EcoBodum també va rebre una aportació econòmica de “la Caixa”, amb la qual es va poder sufragar la construcció d’un pou.