Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Rubí Brilla genera molt interès a la segona Trobada de Municipis del Bé Comú Les jornades, celebrades a Sevilla, evidencien el pes del món local en la configuració de l’Economia del Bé Comú https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte Rubí Brilla genera molt interès a la segona Trobada de Municipis del Bé Comú

Les jornades, celebrades a Sevilla, evidencien el pes del món local en la configuració de l’Economia del Bé Comú

L'alcaldessa i l'equip de Rubí Brilla durant la seva exposició (foto: Irene Machuca).
L'alcaldessa i l'equip de Rubí Brilla durant la seva exposició (foto: Irene Machuca)

L’alcaldessa, Carme García, i l’equip del projecte municipal Rubí Brilla han participat aquest dissabte a la 2a Trobada de Municipis del Bé Comú, celebrada a Sevilla. La cita tenia com a objectius donar a conèixer l’Economia del Bé Comú i la seva aplicació en el món local, exposar les experiències de bones pràctiques municipals de ja s’estan duent a terme, i definir un full de ruta per aquells pobles i ciutats que volen actuar sota les premisses d’aquest nou model econòmic, social i polític.

A la trobada, l’Ajuntament de Rubí ha explicat totes les accions que està desenvolupant en el marc del projecte de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla. Unes iniciatives que ha presentat com a paradigma de col·laboració entre administració, empreses, universitats i ciutadania.

Els assistents a les jornades han expressat el seu interès per la feina realitzada per Rubí i, sobretot, per la possibilitat de replicar-la en altres municipis. Per a l’alcaldessa, això posa en valor l’aposta de la ciutat per les “polítiques socialment i mediambientalment sostenibles” i la necessitat d’establir una nova ètica del futur.

García ha valorat positivament la possibilitat de participar un cop més en la Trobada de Municipis del Bé Comú –l’any passat, Rubí ja va ser present a la primera edició d’aquestes jornades–, ja que suposa “participar en la conformació d’un projecte que vol consolidar la defensa de l’estat del benestar”. Per a l’alcaldessa, en aquests moments s’està avançant en els conceptes que configuren aquest model: “És important que els municipis estiguin dins d’aquest procés de formació”.

Economia del Bé Comú
L’Economia del Bé Comú planteja un model econòmic, social i polític basat en valors com la solidaritat, la dignitat humana, la justícia social, la sostenibilitat ecològica i la democràcia participativa, és a dir, un canvi de paradigma que superi l’actual model basat en el creixement i el benefici econòmic.

A la trobada de Sevilla, a banda de donar-se a conèixer l’experiència de Rubí, s’han exposat altres bones pràctiques municipals, com per exemple les desenvolupades a Friburg (Alemanya), Orendain (País Basc) o Énguera (País Valencià). També s’han obert debats al voltant de les eines de participació ciutadana –open data, govern obert i auditories ciutadanes–, i del cooperativisme municipal.