Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Projecte ImPACTE Jove/Verd s’alia amb les arts plàstiques i escèniques per construir una Europa més verda L’amfiteatre del parc del Castell acollirà el pròxim 28 de maig la primera activitat presencial del projecte amb la participació de gairebé 400 joves https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Projecte ImPACTE Jove/Verd s’alia amb les arts plàstiques i escèniques per construir una Europa més verda

L’amfiteatre del parc del Castell acollirà el pròxim 28 de maig la primera activitat presencial del projecte amb la participació de gairebé 400 joves

L’alcaldessa i el regidor de Promoció de la Ciutat durant la roda de premsa  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Promoció de la Ciutat durant la roda de premsa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

390 alumnes de 1r d’ESO dels instituts La Serreta, Duc de Montblanc i L’Estatut participen des d’aquest dilluns a la proposta Europa Verda als Barris, la segona activitat del Projecte ImPACTE Jove/Verd. La iniciativa de l’Ajuntament de Rubí s’emmarca en el programa Erasmus + Diàlegs Estructurats de la Comissió Europea i es desenvolupa amb el suport de l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE).  

Europa Verda als Barris fa servir les arts plàstiques i escèniques per sensibilitzar la joventut en relació als objectius del Pacte Verd Europeu. Durant aquests dies, l’alumnat de cada institut crearà murals amb dissenys simbòlics relacionats amb el canvi climàtic a partir de materials reciclats que han anat recollint en els mesos previs. El disseny dels murals i la coordinació artística aniran a càrrec de l’Escola d’Art i Disseny edRa, que anirà guiant els i les joves a l’hora de traslladar els esbossos al mural.

La segona fase de la proposta tindrà lloc el proper 28 de maig (12.30 h) a l’amfiteatre del parc del Castell i reunirà l’alumnat de tots els instituts participants en un espectacle de dansa i música en directe, que també representarà de forma simbòlica els reptes climàtics als quals ens enfrontem com a societat. Els 20 murals temàtics creats pels i les joves actuaran com a escenografia de l’acte. L’escola de ball Vuit Temps oferirà una coreografia inspirada en la contaminació dels oceans, l’escola Dinamic Crescendo treballarà a partir del tema de la desforestació i The Community Dance Center abordarà la contaminació acústica. La música en directe anirà a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.

L’objectiu de l’ImPACTE Jove/Verd és establir un diàleg entre la joventut i la classe política per a l’aplicació del Pacte Verd Europeu a escala local. “Per aconseguir aquest vincle real i efectiu entre les generacions més joves i les institucions, cal que nosaltres, els polítics i polítiques, fem un esforç d’acostament, que ens comuniquem de forma directa amb els nois i noies, i que ens adaptem a les seves demandes. Per això aquesta segona proposta del ImPACTE Jove/Verd té un caràcter més lúdic i compta amb la complicitat de les escoles municipals d’art i música ”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

L’art se’ns mostra, un cop més, com un poderós instrument d’expressió de les inquietuds humanes però també com un canal per fer arribar a tothom, sigui quina sigui la seva condició, allò que és veritablement important. En aquest cas, la necessitat urgent de fer un món més sostenible”, argumenta el regidor de Promoció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, que ha relacionat la proposta amb la iniciativa COLOR i ha recordat que l’art té la capacitat de transformar l’espai públic però també de reflectir i millorar la societat.

El Projecte ImPACTE Jove/Verd consta de cinc activitats que es desenvoluparan durant aquest any i que s’adrecen a diferents col·lectius de joves. Totes s’enfoquen en l’aplicació del Pacte Verd Europeu al territori, a través d’aquest diàleg entre joves i institucions. Entre els mesos de gener i febrer, es van celebrar en format virtual les dues sessions de la primera activitat, en què nois i noies de 13 i 14 anys del Consell de l’Adolescència i dels instituts de Rubí van poder intercanviar inquietuds i impressions sobre el Pacte Verd Europeu amb polítics municipals i diputats del Parlament Europeu.