Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte de pantalles acústiques de Can Vallhonrat s'inclourà als Pressupostos Generals de l'Estat L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el director general de Carreteres del Govern espanyol, Francisco Javier Herrero, s’han reunit aquest divendres a la seu del Ministeri de Foment https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte de pantalles acústiques de Can Vallhonrat s'inclourà als Pressupostos Generals de l'Estat

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el director general de Carreteres del Govern espanyol, Francisco Javier Herrero, s’han reunit aquest divendres a la seu del Ministeri de Foment

Un tram de l'AP7 (foto: Google).
Un tram de l'AP7 (foto: Google)

Els pressupostos generals de l’Estat de 2020 inclouran la dotació pressupostària per col·locar pantalles acústiques al barri de Can Vallhornat. Així li ha traslladat aquest divendres el director general de Carreteres del Govern espanyol, Francisco Javier Herrero, a l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Les pantalles acústiques han de reduir l’impacte sonor dels vehicles que circulen per l’AP7 i millorar la qualitat de vida dels rubinencs i rubineques que viuen en aquest barri.

Dependrà dels pressupostos generals i de la seva aprovació. Ara esperem que se’ns faciliti el cronograma del projecte. No serà aviat, però marxem amb la bona notícia que la decisió de posar pantalles acústiques a Can Vallhonrat és ferma, aconseguirem que es col·loquin i els veïns i veïnes de Can Vallhonrat deixaran de patir un soroll que és excessiu”, ha dit l’alcaldessa.

La màxima edil s’ha desplaçat a Madrid acompanyada del regidor de Projecció de la ciutat i projectes estratègics, Moisés Rodríguez Cantón, i el gerent de l’Ajuntament de Rubí, Jordi Núñez Freixa. Dijous, la delegació rubinenca es va reunir també amb el president de Red Eléctrica Española per tractar el desplaçament de les línies elèctriques de Can Fatjó.

Reivindicació històrica
Els veïns i veïnes de Can Vallhonrat fa anys que reclama la instal·lació de pantalles acústiques al barri per minimitzar el soroll que emeten els vehicles que circulen per l’autopista AP-7, molt propera als habitatges.

El Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar per unanimitat una moció amb l’objectiu de resoldre els problemes de soroll a Can Vallhonat causats per l’AP-7. Entre d’altres, es va acordar instar al Ministeri de Foment a portar a terme la seva proposta d'actuació contra el soroll definida al mapa estratègic de soroll de desembre de 2007, que contempla la instal·lació d’una prolongació de la pantalla acústica en un tram d’aquesta via i reasfaltar-lo amb un material que redueix el soroll.