Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte d’adequació de boscos municipals que impulsa l’Ajuntament de Rubí arriba a Sant Muç El consistori ha organitzat una xerrada informativa per explicar als veïns d’aquesta urbanització i de Can Serrafossà i Ximelis les actuacions que es duran a terme https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El projecte d’adequació de boscos municipals que impulsa l’Ajuntament de Rubí arriba a Sant Muç

El consistori ha organitzat una xerrada informativa per explicar als veïns d’aquesta urbanització i de Can Serrafossà i Ximelis les actuacions que es duran a terme

Aquestes tasques han de permetre reduir el risc d’incendi a les urbanitzacions i adequar les zones forestals per a usos de lleure.
Aquestes tasques han de permetre reduir el risc d’incendi a les urbanitzacions i adequar les zones forestals per a usos de lleure

El projecte d’adequació de boscos municipals que l’Ajuntament de Rubí va iniciar a finals de 2014 en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible enceta una nova fase. Des d’aquesta setmana i fins a finals d’any, les tasques es duran a terme a les urbanitzacions de Sant Muç, Ximelis i Can Serrafossà.

Arran de les ventades que es van produir a Rubí el desembre de l’any passat, l’Ajuntament va decidir avançar amb caràcter d’urgència l’inici d’aquest projecte, per tal de minimitzar el perill que podien suposar els arbres malmesos pel temporal de vent. Des d’aleshores i fins ara, els treballs s’han executat en parcel·les municipals no edificades i en zones verdes de les urbanitzacions de Can Barceló, Can Solà, Castellnou (sector A, B, C i D) i Vallès Park. Un cop finalitzi el projecte, en total s’haurà actuat en una superfície d’aproximadament 150 ha.

L’objectiu d’aquests treballs és donar compliment al Decret 123/2005 de 14 de juny, de mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana. Aquestes tasques han de permetre reduir el risc d’incendi a les urbanitzacions, així com l’adequació i la integració de les zones forestals per a usos de lleure. La neteja de boscos és una tasca molt necessària, no només per motius de seguretat, sinó també per a la bona preservació d’aquests entorns. Posteriorment a aquests treballs, també es realitza una retirada de tots els residus que puguin aparèixer, fet que millora l’entorn natural a nivell paisatgístic i redueix el risc d’incendis.

Les actuacions es realitzen aplicant els criteris que marca el decret: s’estan talant arbres de pi blanc que tenen risc de caiguda en les zones de torrent, fet que afavorirà el creixement vertical de vegetació autòctona, com ara alzines, roures, pins pinyoners, oms i pollancres ─espècies vegetals que no es tallen─. Paral·lelament, els treballs d’estassada afavoriran el recreixement d’heures al llarg de totes les zones d’intervenció i el rebrot d’arbustives autòctones.

Reunió informativa
Per tal d’informar els veïns de Sant Muç, Ximelis i Can Serrafossà dels treballs que es duran a terme i resoldre els dubtes que puguin tenir en relació a l’execució del projecte, l’Ajuntament ha convocat una xerrada informativa el proper dimarts 13 d’octubre. La sessió tindrà lloc a les 19 h a l’Escola Joan Maragall.

Paral·lelament, el consistori també ha enviat una carta a aquests rubinencs per informar-los de l’inici dels treballs en aquestes zones.