Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El president Pere Aragonès es compromet a visitar Rubí i a estudiar la implantació d’una segona estació de Ferrocarrils a la ciutat Una delegació rubinenca ha assistit aquest divendres a la presentació de les principals novetats que incorporen les línies d’FGC al Vallès https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El president Pere Aragonès es compromet a visitar Rubí i a estudiar la implantació d’una segona estació de Ferrocarrils a la ciutat

Una delegació rubinenca ha assistit aquest divendres a la presentació de les principals novetats que incorporen les línies d’FGC al Vallès

Rodríguez i Güeto, conversant amb Aragonès (foto: Generalitat de Catalunya – Lali Puig).
Rodríguez i Güeto, conversant amb Aragonès (foto: Generalitat de Catalunya – Lali Puig)

El primer tinent d’Alcaldia i regidor de Promoció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, i el quart tinent d’Alcaldia i regidor de Planificació Territorial i de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz, juntament amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès Garcia, i el conseller de Territori, Juli Fernàndez Olivares, entre d’altres autoritats, han viatjat aquest divendres amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per conèixer de primera mà les millores que la companyia ha implantat a la línia Barcelona-Vallès.

Es tracta d’una nova configuració del servei que Ferrocarrils ha dissenyat per augmentar les freqüències a la línia. Els temps d’espera es reduiran a 5 minuts en hora punta entre Barcelona i Terrassa o Sabadell i 2,5 minuts entre la ciutat comtal i Sant Cugat. També s’amplia l’oferta de trens i es dona resposta a l’augment de la demanda experimentat en els darrers anys.

El regidor de Planificació Territorial i de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz, ha fet una lectura agredolça d’aquestes novetats: “Estem satisfets per l’increment de les freqüències de pas implementades, però lamentem la pèrdua de la línia S7, un tren semidirecte amb sortida des de Rubí”.

 

Reclamació de la segona estació a La Llana

Durant l’acte, Rodríguez Cantón i Güeto Ortiz han tornat a reclamar al president de la Generalitat la necessitat de construir una segona estació d’FGC al Polígon d’Activitat Econòmica de La Llana. Es tracta d’una reivindicació que ve de lluny, segons ha explicat Rafael Güeto Ortiz: “Hi ha un històric d’incompliments de planificació d’infraestructures on apareix l’estació de La Llana per part de la Generalitat que cal revertir. És una infraestructura absolutament necessària per a una ciutat com Rubí. Si volem incrementar l’ús del transport públic, cal que serveis com el ferroviari ofereixin la millor cobertura possible i que estiguin ben dimensionats. I això vol dir construir noves estacions allà on són necessàries”.

La ciutat compta amb un consens absolut a l’hora de reclamar la segona estació de Ferrocarrils. Sense anar més lluny, a finals de setembre, l’Ajuntament de Rubí i l’entitat Fem Vallès van formalitzar la Declaració de Can Serra, que insta la Generalitat a construir aquesta segona estació. El text compta amb el suport de totes les forces polítiques del Ple de l’Ajuntament de Rubí i d’una àmplia representació del teixit econòmic i social de Rubí i de la comarca. A més, aquest suport també ha estat ratificat pel Consell General de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR).

Des del Consistori rubinenc lamenten que els recursos destinats a l’eliminació de la via 0 de l’actual estació no s’hagin abocat a l’estudi informatiu i a la redacció del projecte de l’estació de La Llana. A més, denuncien la falta de comunicació de les actuacions de FGC a la ciutat. “Una situació que esperem que canviï amb la nova presidència de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya”, ha comentat el regidor de Planificació Territorial i de Mobilitat i Accessibilitat.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia, s’ha compromès a visitar Rubí i a estudiar la situació de la segona estació a la ciutat.

Objectius de Desenvolupament sostenible