Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El portal municipal es renova per oferir un millor servei als rubinencs i les rubinenques La nova pàgina web de l’Ajuntament presenta els continguts d’una manera més estructurada i visualment més atractiva https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El portal municipal es renova per oferir un millor servei als rubinencs i les rubinenques

La nova pàgina web de l’Ajuntament presenta els continguts d’una manera més estructurada i visualment més atractiva

El web s’adapta especialment bé als dispositius mòbils (foto: Ajuntament de Rubí).
El web s’adapta especialment bé als dispositius mòbils (foto: Ajuntament de Rubí)

El web www.rubi.cat s'ha renovat amb l'objectiu de presentar els continguts d'una manera més estructurada i visualment més atractiva. El nou disseny de la pàgina, que s’ha estrenat aquest dijous, concedeix una gran importància a la part gràfica i està optimitzat perquè la navegació sigui còmoda des de qualsevol dispositiu. Destaca especialment l’operativitat del web des dels telèfons mòbils, que a hores d’ara ja representen la principal porta d’accés de les persones usuàries ─un 60,6% dels internautes consulten la pàgina des d’aquests dispositius.

El portal pretén fer accessible a la ciutadania tota l’activitat municipal. Les notícies generades per l’Ajuntament hi segueixen tenint un protagonisme destacat, tant a la portada com a les seccions internes, i l’agenda té ara una major visibilitat, en coherència amb l’interès de les persones que visiten la pàgina. Una rellevància que es potenciarà encara més després de l’estiu, quan s’implementi la funció perquè les entitats locals puguin introduir-hi les seves activitats, donant lloc a una autèntica agenda de ciutat.

En aquest nou disseny, tots els contiguts s’han reestructurat des de la visió de la persona usuària. El menú, fàcilment accessible per diferents vies, inclou prop d’una trentena de grans temes que van des de la cultura o l’educació, a la infància, el medi ambient o la mobilitat, entre d’altres. A més, es mantenen però es presenten de forma més visual tots els apartats dedicats al propi funcionament de l’Ajuntament i a la seva composició política, al govern obert i a l’administració electrònica, alhora que es potencien aquells continguts orientats a un millor coneixement de la ciutat.

L’accés als tràmits, als telèfons d’interès o a la informació meteorològica també és més fàcil ara des de la portada de la pàgina, en què també destaquen tot un seguit de bàners que canvien de forma automàtica segons les preferències de navegació de cada persona.

El nou disseny de www.rubi.cat permet destacar molt millor aquells temes que poden interessar la ciutadania a través de grans capçaleres, tant a la portada com a les pàgines interiors. Un accés a continguts que també es facilita ara gràcies a un buscador més potent i personalitzable.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha explicat que “s’ha fet un esforç per ajustar aquest canal d’informació a les necessitats i interessos de la ciutadania, pensant-lo en tot moment des de la seva òptica. Esperem que sigui molt funcional i que, amb totes les millores que s’hi aniran incorporant a les properes setmanes, sigui capaç de donar resposta a totes les persones usuàries”.

Totes les novetats a www.rubi.cat s’han aplicat, com no podia ser d’una altra manera, tenint en compte els criteris d’accessibilitat, per tal que la pàgina pugui ser utilitzada fàcilment per tothom.

El nou web municipal es troba ara en període de proves, durant el qual anirà incorporant noves funcionalitats.