Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí dona llum verda al cartipàs municipal del mandat 2019-2023 Entre d’altres, s’ha donat compte de l’organització del govern municipal i s’han aprovat les dedicacions i retribucions dels membres de la Corporació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple de l’Ajuntament de Rubí dona llum verda al cartipàs municipal del mandat 2019-2023

Entre d’altres, s’ha donat compte de l’organització del govern municipal i s’han aprovat les dedicacions i retribucions dels membres de la Corporació

A la sessió d’aquest dijous, els nous regidors del Ple municipal han ocupat el seu lloc a la sala Enric Vergés (foto: Ajuntament).
A la sessió d’aquest dijous, els nous regidors del Ple municipal han ocupat el seu lloc a la sala Enric Vergés (foto: Ajuntament)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat, en una sessió extraordinària celebrada aquest dijous, el nou cartipàs municipal d’aquest mandat. Entre d’altres qüestions, s’ha donat compte de les responsabilitats polítiques que assumiran cadascun dels deu regidors i regidores de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). També s’ha validat la proposta de dedicacions i retribucions dels membres del Plenari plantejada pel govern, gràcies a l’acord de governabilitat al qual han arribat PSC i En Comú Podem (ECP).

Durant la sessió, s’ha donat compte dels diferents decrets d’Alcaldia que estableixen les àrees de gestió en què s’estructurarà l’acció del govern municipal, el nomenament dels membres de la Junta de Govern Local i dels tinents d’Alcaldia, les delegacions de l’Alcaldia als regidors i regidores i les competències delegades a la Junta de Govern Local. També s’ha pres coneixement de la constitució dels sis grups polítics municipals que integren el Ple: Partit dels Socialistes de Catalunya (ERC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), En Comú Podem (ECP), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), Veïns per Rubí (VR) i Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

Paral·lelament, s’ha aprovat per unanimitat la periodicitat de les sessions plenàries de l’Ajuntament de Rubí, que durant aquest mandat es continuaran celebrant el darrer dijous de cada mes. També s’ha establert la periodicitat de les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local (abstenció d’ERC); la creació, composició i periodicitat de les comissions informatives permanents (abstencions d’ERC i Cs) i de la Comissió Especial de Comptes (abstencions d’ERC i Cs); el nomenament dels representants de la Corporació als òrgans col·legiats que són competència del Ple, com ara l’Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya o l’Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (abstencions d’ERC, Cs, VR i AUP); i la delegació de competències del Ple a la Junta de Govern Local (abstencions d’ERC, Cs i AUP).

Per últim, PSC i ECP han aprovat el règim de dedicacions, retribucions, personal eventual i assistències dels membres de la Corporació i l’assignació de la dotació econòmica als grups polítics. La resta de formacions ha votat en contra d’aquest punt.

Com en l’anterior mandat, el Ple s’ha iniciat fent un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Piedad, de 51 anys (Còrdova); Beatriz, de 29 anys (Alboraya, València); Ana Lucía, de 49 anys (Còrdova); Mònica, de 50 anys (Terrassa); Piedad, de 42 anys (Rute, Còrdova); Monika, de 28 anys (Salas de los Infantes, Burgos), i Manuela, de 61 anys (San Fernando, Cadis).