Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament de Rubí debat sobre la proposta del conseller de Salut de comprar l’Hospital General de Catalunya L’històric regidor d’ERC Martí Pujol s’acomiada durant el ple del mes d’octubre amb un reconeixement de tots els grups a la seva feina https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El ple de l’Ajuntament de Rubí debat sobre la proposta del conseller de Salut de comprar l’Hospital General de Catalunya

L’històric regidor d’ERC Martí Pujol s’acomiada durant el ple del mes d’octubre amb un reconeixement de tots els grups a la seva feina

Martí Pujol s’ha acomiadat del ple després d’11 anys com a regidor d’ERC i 40 vinculat a la política local .
Martí Pujol s’ha acomiadat del ple després d’11 anys com a regidor d’ERC i 40 vinculat a la política local

La proposta del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, de comprar l’Hospital General de Catalunya ha centrat bona part del debat municipal del ple d’aquest dijous. Tant el grup del govern, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) com Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han presentat dues mocions d’urgència que han estat aprovades. La del partit del govern municipal ha rebut els vots favorables de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’S), del Partit Demòcrata de Cataunya (PdC), del Partit Popular (PP) i de Veïns per Rubí (VR), mentre que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) hi ha votat en contra. La moció d’ERC també ha comptat amb el suport d’AUP, del PdC, d’ICV i de VR mentre que el PSC, C’S i el PP hi han votat en contra.

 La majoria de grups han coincidit tant en criticar la manca de lleialtat del conseller de salut fent una proposta que afecta a l’Hospital General sense prèvia consulta amb els territoris afectats, així com en defensar la proposta que sigui millor per la ciutadania de Rubí, i en la necessitat d’anar tots a la una. Per això, l’alcaldessa Ana María Martínez s’ha compromès a convocar una junta de portaveus després de la reunió que ha de mantenir amb el conseller Toni Comín i que ha avançat que serà el proper 4 de novembre. “Farem les convocatòries que facin falta”, ha assegurat perquè, ha dit, “tenim el compromís de donar tota la informació”.

Transport urbà de viatgers a Rubí
El ple d’aquest dijous també ha aprovat la modificació de contracte de gestió del servei municipal de transport urbà que inclou les noves freqüències de pas de la L7 que entraran en funcionament el mes vinent, tal com es va explicar la setmana passada durant l’Alcaldia als barris. “Ho passem com a modificació de contracte però és molt més que això”, ha assegurat la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas, que ha posat en valor que s’aconseguirà que una zona de la ciutat, Sant Muç, fins ara amb connexions de serveis públics mínims, “puguin tenir una connexió digna”. El punt ha estat aprovat amb els vots d’ERC, C’S, VR i PdC mentre que AUP, ICV i PP s’han abstingut.

Canvi de forma de gestió del servei públic d’habitatge i cessament d’activitats de Proursa
Una altra de les qüestions que s’han aprovat durant el ple d’aquest dijous, que ha començat amb un minut de silenci per les dones víctimes de violència masclista, és iniciar el procés pel canvi de forma de gestió del servei públic de promoció i gestió de les polítiques d’habitatge que fins ara ha dut a terme Promocions Urbanes de Rubí, S.A (Proursa). Així, s’ha aprovat de manera inicial la memòria que determina que està justificat proposar el canvi de model de gestió del servei públic de promoció i gestió de les polítiques d’habitatge, passant de l’actual forma jurídica de societat mercantil local, a una gestió directa a través de la mateixa organització ordinària de l’ens local i,  per tant, acordar també el cessament d’activitats econòmiques de Proursa. “La memòria justifica que la gestió directa és més eficient”, ha explicat el regidor de Serveis Centrals, Moisès Rodríguez, que ha volgut “deixar clar” el compromís de l’Ajuntament de Rubí d’agafar tots els treballadors i treballadores de Proursa. A partir d’ara, s’obre un període d’al·legacions i, en cas que no es produeixin, l’aprovació inicial esdevindrà definitiva.

 Mocions dels grups municipals
La moció PSC per la revisió a la baixa de les tarifes de l’aparcament de l’Hospital de Terrassa i la seva gratuïtat en franges horàries i dies concrets, per prioritzar l’ampliació del catàleg de bonificacions i tenint en compte les demandes ciutadanes existents la moció del PDC que demana la instal·lació de càmeres de videovigilància al barri El Pinar i Les Torres per prevenir i identificar els actes vandàlics i delictius i la d’ERC per demanar que es protegeixi l'estat de les zones verdes, enjardinades i els espais naturals de la ciutat han arribat al ple mitjançant acord de la junta de portaveus.

 La moció de C’s que reclama instar al Departament de Benestar i Família la construcció d’una segona residència per a persones de la tercera edat i, mentre es realitza la construcció, ampliar les places concertades a Rubí s’ha aprovat per unanimitat. En canvi, l‘altra moció de C’s per garantir l’accés universal dels llibres de text a Catalunya no ha prosperat perquè ERC, ICV, AUP, PDC i veïns per Rubí hi han votat en contra i el PP s’ha abstingut.

 ICV també ha presentat 3 mocions en el ple que ha tingut lloc aquest dijous. La primera, presentada conjuntament amb AUP, a petició de la Plataforma d’Afectades de l’Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) en defensa de les treballadores afectades i exigir el final de les altes mèdiques injustificades s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, ERC, ICV, AUP i Veïns per Rubí (VR), mentre que el PDC, C’s i el PP s’han abstingut.

 La segona moció d’ICV que reclama la modificació de les bases reguladores per les beques esportives per a infants i joves ha estat aprovada amb el suport del PSC, ERC, PdC, AUP, PP i VR a més del grup proposant i l’abstenció de C’s. Tots els grups s’han posat d’acord per aprovar la tercera de les mocions de la formació ecosocialista que reclama la recuperació de l’Oficina Municipal d’Escolarització.

 La moció d’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) en defensa de la titularitat de les vies que es construeixen al Vallès i per un model d’infraestructures de mobilitat sostenible s’ha aprovat amb els vots a favor d’ICV, PdC, ERC i AUP, les abstencions de VR i el PSC i els vots en contra de C’S i el PP.

 AUP, a més, ERC i CdC també han presentat una moció per a dur a terme una campanya de control del cens d’animals domèstics i la creació del Banc d’ADN d’animals domèstics de Rubí i per a què s’intensifiquin els sancions als propietaris que siguin incívics. El text ha estat aprovat amb els vots dels proposants i pel PSC, AUP, CDC, i ICV i les abstencions de C’s, PP i VR.

 AUP, a més, també va presentar una moció d’urgència per mostrar la solidaritat del consistori amb el regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, investigat pel delicte d’incitació a la sedició. El text no ha prosperat pel vot de qualitat de l’alcaldessa que ha desfet l’empat.

 El comiat de Martí Pujol
Més enllà del debat polític, la sessió ordinària d’aquest dijous ha tingut com a protagonista Martí Pujol, que ha posat fi amb la seva renúncia a l’acta de regidor a una trajectòria de 40 anys vinculat a la política local de Rubí, els últims 11 anys com a regidor del grup d’ERC. El 1979 ja va ser escollit regidor de l’Ajuntament de Rubí a les primeres eleccions municipals democràtiques després del franquisme. Com a Tinent d’Alcalde de Cultura va impulsar la recuperació de la Festa Major i la creació de Ràdio Rubí.

Emocionat, l’edil s’ha acomiadat del Ple amb un discurs en què ha fet memòria dels seus inicis al consistori, dels moments compartits amb el seu grup municipal durant aquests 11 anys i ha volgut tenir paraules de reconeixement també per totes les persones que treballen a l’ajuntament. “Els últims deu anys han estat els més extraordinaris de la meva vida”, ha explicat Pujol, qui ha desitjat als seus companys de consistori molta sort i molts encerts. “Jo seguiré col·laborant amb el partit si em necessiten però el més probable és que faci coses des d’entitats de la nostra ciutat que tant m’estimo”, ha conclòs.

Els portaveus de tots els grups municipals han volgut agrair al regidor els seus anys de treball a l’Ajuntament però sobretot la seva dedicació a la ciutat de Rubí.

A banda del comiat de Pujol, durant el ple d’avui s’ha estrenat la nova regidora d’ERC, Ariadna Martí, que ha pres possessió de la seva acta després del comiat d’Arés Tubau que en l’últim ple va posar punt i final a la seva trajectòria a l’Ajuntament de Rubí després de 10 anys com a regidora.

Imatges relacionades

Ple municipal ordinari del 27 d'octubre del 2016
Ple municipal ordinari del 27 d'octubre del 2016
Ple municipal ordinari del 27 d'octubre del 2016
Ple municipal ordinari del 27 d'octubre del 2016