Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova de manera inicial les ordenances fiscals per a l’any 2016 La voluntat de l’equip de govern és aconseguir un ampli consens amb la resta de partits polítics representats al Plenari durant el període d’al·legacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova de manera inicial les ordenances fiscals per a l’any 2016

La voluntat de l’equip de govern és aconseguir un ampli consens amb la resta de partits polítics representats al Plenari durant el període d’al·legacions

Les ordenances fiscals per a l’any 2016 s’han aprovat de manera inicial en el marc d’un Ple extraordinari.
Les ordenances fiscals per a l’any 2016 s’han aprovat de manera inicial en el marc d’un Ple extraordinari

El Ple de l’Ajutament de Rubí ha donat llum verda, de manera inicial, a la proposta d’ordenances fiscals per a l’any 2016 que presentava l’equip de govern. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha emès els seus vots favorables i només Veïns per Rubí (VxR) hi ha votat en contra. La resta de grups s’han abstingut.

En la seva intervenció, el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, ha destacat la intenció de l’equip de govern d’aconseguir un ampli consens amb la resta de partits polítics representats al Ple: “Són unes ordenances molt treballades amb la voluntat d’arribar a un consens polític amb la resta de forces del Ple [...]. S’han escoltat les demandes, es recullen les propostes i es debatran en el període d’al·legacions per aconseguir, entre tots i totes, unes ordenances més completes, si s’escau”. El segon tinent d’alcaldia també ha explicat que “aquesta proposta inicial ens obre la porta a dialogar per aconseguir unes ordenances que han de ser justes i que ens han de poder permetre assolir els reptes d’una ciutat millor, amb serveis de qualitat a l’alçada de la seva ciutadania”.

Les ordenances fiscals aprovades de manera inicial en el Ple extraordinari d’aquest dimecres mantenen la pressió fiscal per als rubinencs i les rubinenques. Així, l’any vinent la ciutadania pagarà pràcticament els mateixos impostos que ha pagat aquest 2015.

L’impost sobre béns immobles (IBI) no preveu variacions, continuant amb un tipus impositiu general del 0,712%, un dels més baixos de l’època democràtica. Això significa que una casa d’uns 90 m2 ubicada al centre de la ciutat pagarà uns 475 euros l’any 2016, igual que aquest any ─el 2015, el rebut d’aquesta casa tipus es va veure reduït en uns 70 euros─.

La resta d’impostos també queden congelats: l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres i l’impost sobre activitats econòmiques.

Pel que fa a les taxes municipals i preus públics, es mantenen les tarifes i quotes sense increments generals, només amb petites variacions per ajustar-les al cost de cada servei. Fins i tot s’ha eliminat el pagament per accés a borses de treball, amb l’objectiu de fer més accessibles aquests processos a aquelles persones amb pocs recursos.

Paral·lelament, també es conserven les exempcions i bonificacions fiscals. Inclús se n’introdueixen de noves, com ara els ajuts per trasllat d’activitats econòmiques dins del municipi. El govern municipal també proposa millorar el sistema de bonificacions i ajudes que hi ha en relació a diferents impostos, com en el cas de l’IBI. El regidor de Serveis Centrals ha assegurat que “Rubí és una ciutat puntera pel que fa a bonificacions i beneficis fiscals”.