Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí acorda adherir-se a la Plataforma de municipis per a l’habitatge digne i contra la pobresa energètica Tots els grups també han votat a favor de crear horts urbans per a la producció d'aliments per a l'autoconsum en parcel·les municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple de l’Ajuntament de Rubí acorda adherir-se a la Plataforma de municipis per a l’habitatge digne i contra la pobresa energètica

Tots els grups també han votat a favor de crear horts urbans per a la producció d'aliments per a l'autoconsum en parcel·les municipals

Aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc la darrera sessió ordinària de l’any 2015.
Aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc la darrera sessió ordinària de l’any 2015

El dret a l’habitatge i a gaudir d’unes condicions mínimes d’habitabilitat han tornat a aconseguir el suport unànime del Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí. En la sessió ordinària corresponent al mes de desembre, tots els grups han acordat que el consistori s’adhereixi a la Plataforma de municipis per a l’habitatge digne i contra la pobresa energètica i que signi el manifest redactat durant la jornada de treball local que va tenir lloc el passat 10 de novembre.

En el marc d’aquesta jornada, la quarantena de municipis de tot l’Estat espanyol ─entre ells Rubí─ que hi van participar van constatar la necessitat que els ajuntaments treballin plegats amb l’objectiu de tenir més capacitat d’influència per poder demandar l’adopció de mesures que donin solució a la problemàtica de l’accés a l’habitatge digne i de la pobresa energètica a les administracions autonòmiques i estatal, als agents econòmics i socials i a la societat en general.

Amb aquesta finalitat, es va redactar el Manifest local per a l’habitatge digne i contra la pobresa energètica, que reclama que es reconegui el dret a l’habitatge com un dret fonamental de tota la ciutadania i que aquest es garanteixi a totes les famílies a un preu màxim equivalent a un terç dels ingressos familiars, inclosos els subministres bàsics d’aigua, gas i electricitat. El manifest també recull la necessitat de desenvolupar polítiques de promoció pública d’habitatge destinades bàsicament a lloguer social, revisar la normativa vigent per permetre paralitzar les execucions hipotecàries en cas d’insolvència justificada de bona fe, incrementar el parc d’habitatges dels fons socials d’habitatge públic i regular per llei la cessió obligatòria de l’ús temporal dels habitatges buits propietat d’entitats financeres i/o grans  propietaris que restin més de dos anys desocupats als fons públics d’habitatge social. Per combatre la pobresa energètica, el text proposa crear un fons social de gestió pública municipal amb aportacions de les empreses subministradores equivalent al 2% de la seva facturació a cada municipi, destinat a cobrir les despeses de les famílies vulnerables, així com prohibir per normativa els talls de subministrament sense informe previ i avaluació dels serveis socials municipals, entre d’altres.

El Ple municipal també ha acordat per unanimitat modificar el recorregut de la línia L2 de l’autobús urbà. Així, els vehicles que circulin direcció Vallhonrat s’aturaran a les parades Can Rosés, Terranova, Madrid i Albacete i, en canvi, deixaran de passar per les parades Nius, Zamora, Lléo, Pastora i Ca n’Oriol, que ja estan cobertes per la L4. Amb aquesta modificació, la zona de l’avinguda de les Olimpíades tornarà a disposar d’una connexió ràpida i eficient amb la zona del Mercat i de l’Estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FCG) i el tram del c. Madrid tornarà a comptar amb una línia de transport públic.

D’altra banda, també han estat aprovades per unanimitat les dues mocions presentades al Ple d’aquest dijous.

En el cas del text sobre la creació d’horts urbans a parcel·les de propietat municipal, tots els partits han acordat que es creï un grup de treball per elaborar el reglament d'utilització dels horts i que l'Ajuntament condicioni i posi a disposició les parcel·les necessàries per al desenvolupament d’aquesta activitat, dirigida a la producció d'aliments per a l'autoconsum.

Pel que fa a la moció per millorar l’accés al servei de taxi per part de la ciutadania de Rubí, l’equip de govern ha proposat una transacció, que ha estat acceptada. Així, s’ha acordat estudiar la viabilitat d’un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l’objectiu que els taxis de Rubí s’integrin a l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) i que els vehicles d’aquest òrgan puguin operar amb normalitat a la ciutat.

Altres tràmits
La sessió ordinària del mes de desembre també ha servit per aprovar diversos tràmits administratius, com ara les tarifes per a l’any 2016 dels serveis i les activitats del Centre Esportiu Municipal 25 de Setembre que ha presentat Duet Rubí, SA, l’empresa que gestiona aquest equipament; o el conveni entre l’Ajuntament i el Club Esportiu Rubí Futbol Sala per a l’atorgament d’una subvenció directa pel desenvolupament del programa de manteniment d’adults i gent gran del projecte Esport per a tothom durant la temporada 2015-2016. Paral·lelament, també s’ha donat compte de la composició de la Comissió Informativa Especial de Transparència i Bon Govern, de la designació dels membres del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional al Desenvolupament i del nomenament del regidor Juan López com a 5è tinent d’alcaldia, entre d’altres.