Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprovarà el reglament del nou servei d’acolliment residencial d’urgència Moisés Rodríguez Cantón i Andrés Medrano Muñoz, en nom dels dos partits polítics que formen part de l’equip de govern han avançat als mitjans de comunicació els temes del Ple municipal corresponent al mes de gener, que tindrà lloc dijous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprovarà el reglament del nou servei d’acolliment residencial d’urgència

Moisés Rodríguez Cantón i Andrés Medrano Muñoz, en nom dels dos partits polítics que formen part de l’equip de govern han avançat als mitjans de comunicació els temes del Ple municipal corresponent al mes de gener, que tindrà lloc dijous

Medrano i Rodríguez en un moment de la roda de premsa  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Medrano i Rodríguez en un moment de la roda de premsa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Ple municipal corresponent al mes de gener, que tindrà lloc dijous a partir de les 17 h, votarà l’aprovació del reglament i l’establiment del Servei d’Acolliment d’Urgències Residencials, un nou dispositiu dels Serveis Socials de l’Ajuntament que té com a objectiu oferir una estada limitada a persones o unitats de convivència en situació de vulnerabilitat, d’urgència social o d’exclusió residencial que no comptin amb una alternativa habitacional. El recurs ubicat al carrer de Belchite, que tindrà una capacitat de 34 places i es preveu que es posi en marxa abans de l’estiu, respon als objectius definits en el Pla de Mandat i el Pla Local d’Habitatge 2021 – 2027. “Complim. Les coses de vegades triguen, però els compromisos es fan realitat. Per nosaltres com a govern d’esquerres és importantíssim posar en marxa un servei com aquest que dona resposta a persones en situació de vulnerabilitat”, ha argumentat Moisés Rodríguez Cantón. El portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i primer tinent d'alcaldia també ha avançat a la premsa que la sessió plenària de dijous ratificarà els decrets per a la reducció temporal del preu dels títols multiviatge i els abonaments del transport públic col·lectiu. Així, durant el primer semestre de 2023, l’Ajuntament de Rubí mantindrà les tarifes del transport públic amb els mateixos descomptes que es van aplicar el setembre de 2022: targeta multiviatge T-10 seguirà costant 4,5 euros ─en lloc de 9 euros─ i la T-Estudiant valdrà 14,5 euros ─en comptes de 29 euros─.

L’equip de govern també portarà a Ple l’aprovació inicial el reglament de la Bústia Ètica de l’Ajuntament de Rubí, un canal pensat per facilitar la comunicació de conductes contràries als principis i valors ètics que han de regir la gestió dels recursos públics. La Bústia Ètica, que respon als objectius del Pla Estratègic de Govern Obert i al Pla Antifrau, està oberta a tothom, però va especialment dirigida a vehicular qüestions relacionades amb la contractació pública i l’activitat de foment o ordenació urbanística.

També aquest dijous s’aprovarà inicialment el projecte de construcció d’un nou refugi per a gats que preveu crear un nou espai a Rubí Sud. L’actual gatera es reconfigurarà i serà una colònia felina de referència. El portaveu del grup municipal d’En Comú Podem i regidor de Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, ha explicat que la nova gatera “serà un espai que permetrà donar millor servei: un espai nou, adequat, amb entorn arbrat i ombra i casetes de fusta on es garantirà el benestar dels animals i el desenvolupament de l’operativa de recollida d’animals i la distància amb les activitats humanes d’alta intensitat és suficient per la tranquil·litat dels animals”.

Igualment, la sessió de dijous aprovarà el projecte de millora de la instal·lacions de la deixalleria de Cova Solera que preveu la construcció d’un sostre a la zona de l’entrada, la construcció d’una caseta d’obra i la incorporació de recursos que permetran millorar la situació actual dels treballadors i treballadores de la deixalleria i donar un millor servei a la ciutadania: es reordenaran els espais de magatzem, s’habilitarà un magatzem per a les vaixelles reutilitzables i un espai per encabir un servei de reutilització de productes i materials.

Objectius de Desenvolupament sostenible