Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una modificació de crèdit que permetrà destinar 336.000 euros a polítiques socials Els diners serviran per incrementar els ajuts de menjador escolar i dotar de més recursos el servei d’atenció domiciliària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprova una modificació de crèdit que permetrà destinar 336.000 euros a polítiques socials

Els diners serviran per incrementar els ajuts de menjador escolar i dotar de més recursos el servei d’atenció domiciliària

S’ha convocat una sessió extraordinària per debatre aquests dos punts.
S’ha convocat una sessió extraordinària per debatre aquests dos punts

El Ple municipal de l’Ajuntament de Rubí ha acordat, en una sessió extraordinària celebrada aquest dijous, destinar els crèdits del Pla de mesures anticrisi 2014 que no s’han pogut executar enguany a diverses propostes de caràcter social, així com a actuacions de millora de l’espai públic. L’import global d’aquesta modificació ascendeix a 694.886 euros. Ha votat a favor el Partit dels Socialistes (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) mentre que s’han abstingut la resta de forces polítiques amb representació municipal. 

Els programes que, per diverses raons, no s’executaran aquest any són el programa experimental d’empreses d’inserció laboral, els plans d’ocupació municipals i els ajuts tributaris a la plusvàlua. 

Pel que fa als plans d’ocupació, només s’han pogut realitzar aquells finançats per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya (el més recent és el que permetrà contractar, en col·laboració amb la Diputació, 29 persones aturades mitjançant la subvenció rebuda a través del Programa complementari de suport a l’economia productiva local, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015). En canvi, l’Ajuntament s’ha vist obligat a renunciar a la convocatòria de plans d’ocupació propis, tot i la seva voluntat inicial de contractar persones amb recursos municipals. Segons li ha advertit el Govern central, l’execució de plans d’ocupació propis hagués representat augmentar el capítol 1, una circumstància prohibida actualment per llei.

En el cas dels ajuts tributaris a la plusvàlua, no es podran concedir com a conseqüència del canvi normatiu introduït pel Reial Decret 8/2014 de 4 de juliol, que modifica el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals i que declara exemptes de tributació de l’IIVTNU (plusvàlua) les transmissions amb motiu de dació en pagament del deute o execució hipotecària. 

Amb l’objectiu de beneficiar els col·lectius més vulnerables, s’ha considerat adient modificar el pressupost i destinar un total de 336.184 euros a polítiques socials, concretament als ajuts de menjador escolar i al servei d’atenció domiciliària. La resta de diners, fins a completar els 694.886 euros, es dedicaran a la millora de l’espai públic, especialment a les urbanitzacions, com a mesura de cohesió social.

D’altra banda, el Ple també ha donat llum verda a un segon expedient de modificació pressupostària mitjançant transferència de crèdit entre aplicacions de diferents àrees de despesa. Aquest segon expedient té com a principal objectiu optimitzar el pressupost ordinari 2014: els diferents serveis de l’Ajuntament han realitzat una anàlisi de l’execució dels seus crèdits i han proposat els increments o disminucions necessàries per tal de poder donar cobertura a les accions a realitzar durant el darrer trimestre de l’exercici 2014. L’import global d’aquesta modificació pressupostària és de 497.588,09 euros. 

Imatges relacionades

S’ha convocat una sessió extraordinària per debatre aquests dos punts
S’ha convocat una sessió extraordinària per debatre aquests dos punts