Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova el marc normatiu que regula les subvencions que l’Ajuntament atorga als casals d’estiu La majoria de grups també han donat llum verda als ajuts econòmics per fer front a l’IBI, que es podran sol·licitar a partir del 19 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova el marc normatiu que regula les subvencions que l’Ajuntament atorga als casals d’estiu

La majoria de grups també han donat llum verda als ajuts econòmics per fer front a l’IBI, que es podran sol·licitar a partir del 19 de juny

El Ple corresponent al mes de maig s’ha celebrat a la Sala Enric Vergés.
El Ple corresponent al mes de maig s’ha celebrat a la Sala Enric Vergés

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat aquest dijous per unanimitat les bases reguladores de les subvencions per a l’organització de casals d’estiu per a nens i nenes a la ciutat. Aquest tràmit permetrà dotar d’un marc regulador les aportacions econòmiques que fa l’Ajuntament per fomentar l’activitat de les entitats que organitzen casals d’estiu als centres educatius de titularitat municipal i que garanteixin la igualtat d’accés als infants.

Enguany, el consistori ha incrementat en 10.000 euros la partida dedicada a subvencionar aquestes activitats. Concretament, s’ofereix una bonificació de 10 euros per nen/setmana i descomptes per a germans, infants de famílies nombroses i famílies monoparentals. A més, l’Ajuntament també contracta monitors per als nens amb diversitat funcional i ofereix suport econòmic específic des de l’àrea de Serveis Socials. La previsió és que s’ampliï fins als 40.000 euros les ajudes destinades als casals d’estiu.

Paral·lelament, el plenari també ha donat llum verda de manera inicial a la modificació puntual de les bases reguladores dels ajuts econòmics a persones amb escassa capacitat econòmica que estiguin gravades per l’Impost de Béns Immobles (IBI). En el mateix punt, que ha rebut el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), el grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), el Partit Popular (PP) i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín i les abstencions d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) i Veïns per Rubí (VR), també s’ha acordat l’obertura de la convocatòria d’aquests ajuts per a l’exercici 2017 ─condicionada a l’aprovació definitiva de les bases─. Enguany, es destinaran 110.000 euros a aquestes subvencions, que es podran sol·licitar a partir del 19 de juny.

En el marc de la sessió ordinària corresponent al mes de maig, s’ha donat compte i s’han aprovat diferents tràmits. Entre aquests, ha quedat aprovada la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament, gràcies als vots a favor del PSC, C’s, el PP i els regidors no adscrits, i s’ha donat el vist-i-plau de manera inicial a tot un seguit de projectes d’inversió, la majoria dels quals s’inclouen al Pla d’inversions que l’alcaldessa ha presentat aquest mateix dimecres:

 • Projecte d'urbanització de l'accés al nou INS Torrent dels Alous entre la pl. Salvador Espriu i el passatge Marconi (vots a favor: PSC, ERC, C’s, AUP, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: ICV i CDC) ─no s’inclou al Pla d’inversions─
 • Projecte de xarxa de carril bicicleta entre el pont de La Llana i la connexió amb la serra de Cantallops (vots a favor: PSC, C’s i PP; abstencions: ERC, AUP, ICV, CDC, VR i regidors no adscrits)
 • Projecte de millora de la mobilitat de vianants i de bicicleta entre la urbanització de Can Sant Joan, el torrent dels Alous i l'estació de FGC (vots a favor: PSC, C’s i PP; abstencions: ERC, AUP, ICV, CDC, VR i regidors no adscrits)
 • Projecte de renovació del ferm del c. Atenes (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte d'obres per a l'execució de la vorera del c. Can Pòlit (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte d'arranjament del camí del torrent dels Alous i connexions amb el parc de Ca n'Oriol (vots a favor: PSC, C’s, ICV, PP i regidors no adscrits; abstencions: ERC, AUP, CDC i VR)
 • Projecte d'urbanització de la rotonda entre l’av. Vivaldi i el c. Wagner (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte executiu d'actuacions de millora de mobilitat als PAE (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte de millora de l'accessibilitat del camí de Ca n'Oriol amb el c. Mallorca (vots a favor: PSC, C’s, AUP, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: ERC i CDC)
 • Projecte executiu d'urbanització del passatge Schubert (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte executiu de reforma estructural del ferm dels PAE (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte d’urbanització del c. Unió (vots a favor: PSC, ERC, C’s, AUP, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: CDC)
 • Projecte de reforma del c. Avellaners (vots a favor: PSC, ERC, C’s, AUP, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: CDC)
 • Projecte d'arranjament del camí de Can Tiraïres i les seves interseccions (vots a favor: PSC, C’s, ICV, PP i regidors no adscrits; abstencions: ERC, AUP, CDC i VR)
 • Projecte d'execució de la connexió i de l'enllumenat públic entre la ctra. Sabadell i la C-1413 (vots a favor: PSC, ERC, C’s, AUP, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: CDC)
 • Projecte de trasllat de les instal·lacions del Club de Petanca Santa Rosa de Ca n'Oriol al costat de l'estadi de Can Rosés (vots a favor: PSC, C’s, AUP, PP i regidors no adscrits; abstencions: ERC, ICV, CDC i VR) ─no s’inclou al Pla d’inversions─
 • Projecte urbanització del c. Torrent de l'Alba, entre els c. Cal Gerrer i Magallanes (vots a favor: PSC, ERC, C’s, AUP, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: CDC)
 • Projecte d'urbanització de la pl. Onze de Setembre (vots a favor: PSC, ERC, C’s, AUP, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: CDC)
 • Projecte d’urbanització del c. Magí Raméntol entre els c. García Lorca i Cal Gerrer (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte de renovació de la rotonda entre les av. Can Rosés i Olimpíades (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte d'aparcament al c. Mozart, cantonada amb av. Bizet (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP i CDC)
 • Projecte de renovació de voreres als PAE (vots a favor: PSC, ERC, C’s, ICV, CDC, PP, VR i regidors no adscrits; abstencions: AUP)

Mocions
En aquesta sessió també s’han aprovat tot un seguit de mocions, moltes d’elles consensuades prèviament per la Junta de Portaveus i que, posteriorment, han estat aprovades per unanimitat ─ara cal votar aquestes propostes per donar veu als dos regidors no adscrits─.

És el cas de la proposta que inicialment presentava ICV amb motiu del Dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que se celebra el 17 de maig; el text que plantejava C’s sobre la pobresa femenina; la moció presentada conjuntament per l’AUP i ICV per donar suport a la proposta de creació d’un marc legislatiu pel respecte dels Drets Humans de les empreses catalanes que operen a l’exterior; el text formulat per ERC sobre l’ús de glifosat a Rubí; i la proposada per l’AUP i C’s per a la celebració anual de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura a Rubí i pel foment de la participació ciutadana en matèria de mobilitat a Rubí.

També ha comptat amb el consens de tot el plenari la moció presentada per CDC de suport a les comunitats de veïns amb morositat bancària, que ha estat transaccionada per l’equip de govern.

D’altra banda, també ha rebut llum verda la proposta del PSC, impulsada per la UGT, per a l’adopció de mesures en relació a la reforma laboral i condicions contractuals dels treballadors ─C’s s’ha abstingut i el PP hi ha votat en contra─.

El plenari també ha acordat rebutjar la disposició addicional 27 del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat 2017, també amb l’abstenció de C’s i els vots en contra del PP.

També ha prosperat el text d’ICV per a la realització d’accions per controlar i reduir els efectes de les colònies de porcs senglars a la zona de les urbanitzacions i a barris perifèrics de Rubí, amb l’única abstenció de l’AUP.

El manifest que recull la lluita d’Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia també ha rebut el suport del plenari, malgrat les abstencions de C’s, CDC, el PP i els regidors no adscrits.

Per últim, la moció presentada per C’s per la promoció els E-sports a Rubí ha estat aprovada gràcies als vots favorables de l’equip de govern, C’s i PP. L’AUP, ICV i els regidors no adscrits han votat en contra de la proposta, mentre que ERC, CDC i VR s’han abstingut.

Just a l’inici del Ple, s’ha tornat a fer un minut de silenci en record de les darreres dones mortes a l’Estat espanyol per violència de gènere.