Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova de manera unànime l’equiparació retributiva de determinats col·lectius de la plantilla municipal Fins ara, la diferència de categoria entre perfils que realitzen funcions similars comportava en molts casos una injustícia social organitzativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova de manera unànime l’equiparació retributiva de determinats col·lectius de la plantilla municipal

Fins ara, la diferència de categoria entre perfils que realitzen funcions similars comportava en molts casos una injustícia social organitzativa

La sessió extraordinària s’ha celebrat aquest dimarts al matí.
La sessió extraordinària s’ha celebrat aquest dimarts al matí

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha celebrat aquest dimarts al matí una sessió extraordinària durant la qual s’ha aprovat, per unanimitat, una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) del consistori. Concretament, s’ha donat llum verda a l’equiparació retributiva pel desenvolupament de funcions de determinats col·lectius, ja que la diferència de categoria entre perfils que realitzen funcions similars comportava en molts casos una injustícia social organitzativa.

Aquesta equiparació és un dels compromisos que l'equip de govern, i especialment l'alcaldessa, havia adquirit amb la plantilla municipal. "Amb aquest acord de Ple complim el nostre compromís, una qüestió que era justa i necessària", ha assegurat Ana María Martínez, que ha afegit: "Seguirem treballant per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores perquè, al final, això també repercuteix en la millora de la feina que fem per als veïns i veïnes de Rubí".

La RLT és un instrument de gestió dinàmic, que s’ha d’adaptar a les necessitats de la corporació. L’any 2015, el Ple municipal va aprovar la represa del procés de consolidació i funcionarització de la plantilla ─engegat l’any 2008─ per reduir la temporalitat laboral dels treballadors i treballadores municipals. Així, s’ha dissenyat un Pla d’ordenació dels Recursos Humans que recull mesures de caràcter organitzatiu (provisió i mobilitat, relació de serveis, professionalització i millora de competències dels empleats públics, entre d’altres). Es tracta d’un instrument imprescindible per executar la planificació de les necessitats de personal a curt, mig i llarg termini.

Aquesta reordenació del capital humà requereix adequar la valoració de llocs de treball vigent, realitzant estudis, entrevistes, fitxes i analitzant les característiques del lloc ocupat. L’Ajuntament està duent a terme aquesta tasca, conjuntament amb una empresa externa que està tutelant el procés, i conciliant l’acord de proposta amb els sindicats en el marc de la Mesa de negociació.

La modificació de la RLT aprovada aquest dimarts és fruit de la revisió de determinats llocs de treball ─especialment el col·lectiu de la categoria C2, a banda d’altres─, als quals se’ls han regularitzat els complements, d’acord amb les funcions que realitzen.

Per tal d’esmenar els greuges entre treballadors i treballadores de l’organització, ara s’activarà aquesta mesura d’equiparació, amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017.