Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova 14 nous projectes del Pla d’Inversions Durant la sessió també s’ha acordat que la licitació del servei de les escoles bressol Lluna i Sol, Solet valori la millora de les condicions salarials de la plantilla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova 14 nous projectes del Pla d’Inversions

Durant la sessió també s’ha acordat que la licitació del servei de les escoles bressol Lluna i Sol, Solet valori la millora de les condicions salarials de la plantilla

El Ple de juny ha tingut lloc aquest dijous.
El Ple de juny ha tingut lloc aquest dijous

El Ple de l’Ajuntament de Rubí corresponent al mes de juny ha aprovat catorze nous projectes tècnics emmarcats al Pla d’Inversions 2016-2018. Unànimement s’han aprovat el projecte executiu de consolidació i reparació de la xemeneia de l’Escardívol, la substitució de les plaques de fibrociment dels equipaments municipals i el projecte de millora de la senyalització als parcs infantils. L’àmplia majoria del ple també ha aprovat inicialment el projecte de remodelació de la Font del Ferro que inclou la reforma de l’edifici existent, la construcció d’una nova nau per al projecte Rubiclac i la remodelació de la façana i la secció de carrer de l’edifici. Només el portaveu del grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) s’hi ha abstingut. Una votació que s’ha repetit també per tirar endavant els projectes inicials de la Xarxa d’Itineraris Est i Oest.

Quatre dels projectes aprovats durant la sessió plenària tenen a veure amb l’ampliació de l’illa de vianants i la creació de places d'aparcament: la urbanització dels carrers de Maximí Fornés i del Doctor Robert, que s’ha aprovat tot i les abstencions de CDC, Veïns per Rubí (VR) i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín; la creació de nous aparcaments al carrer d’Antoni Sedó, que ha tirat endavant tot i l’abstenció dels grups municipals de CDC, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP); el projecte de creació de noves places d’aparcament al carrer de Mallorca, que s’ha aprovat tot i l’abstenció dels grups de CDC i AUP;  i el projecte de senyalització d’itineraris de camins i xarxa de bicicleta que ha prosperat malgrat l’abstenció dels grups d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), CDC i els dos regidors no adscrits. Tot i que tècnicament els diferents grups de l’oposició no han votat en contra dels diferents projectes durant les seves exposicions han reclamat una visió més global del centre, la redacció d’un pla de mobilitat i han plantejat que es posposi l’ampliació de l’illa de vianants.

També ha prosperat el projecte de millora de l’accessibilitat de cinc parcs infantils, tot i l’abstenció d’ICV i CDC, i la creació d’un parc infantil a Sant Muç. Pel que fa al parc, l’AUP hi ha votat en contra i ERC, ICV i CDC s’hi han abstingut.

Finalment, també s’ha aprovat el projecte tècnic de reubicació de les instal·lacions del Mercat Municipal afectades per la implantació d’un nou operador, tot i l’abstenció d’ERC i els dos regidors no adscrits, i la millora del carrer de Puccini a Can Jardí, tot i l’abstenció de l’AUP.

Mocions
La proposta d’ERC per declarar Rubí ciutat per al comerç just ha posat d’acord a tots els membres del ple. El text compromet, entre d’altres coses, a elaborar un pla municipal, que englobi el conjunt de polítiques i mesures per tal de promoure i estimular l’ús de productes de comerç just i implementar de forma efectiva el comerç just als serveis, dependències i equipaments municipals.

La sessió ha donat llum verda a dos textos al voltant de l’habitatge: d’una banda la proposta  d’ICV per a la regulació del mercat de lloguer, amb l’única abstenció del regidor de VR, i la moció del grup municipal de CDC contra les ocupacions d’habitatges a particulars i per a la protecció de les famílies afectades que ha tirat endavant tot i l’abstenció d’ICV.

El plenari també ha aprovat per àmplia majoria la moció d’ICV i l’AUP que compromet, entre altres coses, a valorar la millora  del condicions salarials per a les treballadores en el procés de licitació del nou contracte de gestió de les escoles bressol Lluna i Sol, Solet que s’ha de formalitzar de cara el curs 2018-2019. Tots els membres del ple hi han votat a favor tret del grup municipal del Partit Popular (PP) i els dos regidors no adscrits.

Només una de les mocions que s’han tractat al ple no ha prosperat. Ciutadans (C’s) ha proposat un text sobre l’ensenyament trilingüe a Catalunya que han tombat els vots en contra del Partit Socialista de Catalunya (PSC), ERC, AUP, ICV i CDC. Els regidors no adscrits, el PP i C’s hi han votat a favor. El regidor de VR ha abandonat la sala i no ha votat la moció.

Finalment, dues de les mocions previstes s’han retirat. És el cas del text de l’AUP de suport al referèndum independentista i el de C’s per agilitzar la concessió de llicències d’obertura i urbanístiques.

La sessió plenària ha començat de nou amb un minut de silenci en memòria de les dones mortes a l’Estat espanyol per violència de gènere.