Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple adjudica el nou contracte del servei de recollida de residus i de neteja viària Aquest dijous s’ha celebrat la penúltima sessió plenària abans no es constitueixi el nou Ajuntament el proper 15 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple adjudica el nou contracte del servei de recollida de residus i de neteja viària

Aquest dijous s’ha celebrat la penúltima sessió plenària abans no es constitueixi el nou Ajuntament el proper 15 de juny

Sessió plenària del mes de maig (foto: Ajuntament de Rubí).
Sessió plenària del mes de maig (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ple municipal ha aprovat aquest dijous l’adjudicació del nou contracte del servei de recollida de les diverses fraccions de residus i de la neteja viària a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas S. A. (FCC). L’acord s’ha pres amb els vots favorables de l’equip de govern ─el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor Sergi Garcia─, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) i els regidors no adscrits José Manuel Mateo, María Dolores Marín, Jonathan Cobo i Noelia Borque; l’abstenció de Veïns per Rubí (VR); i els vots en contra d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT).

De les tres ofertes presentades, la d’FCC ha estat la que ha obtingut la major puntuació. El contracte, amb un import màxim anual de 7.660.915,25 € (IVA inclòs), té una durada de tres anys més tres possibles pròrrogues de dotze mesos cadascuna, i inclou, a banda de la recollida de residus i la neteja viària, l’execució de les obres d’ampliació i millora del Parc Municipal de Neteja. L’oferta d’FCC contempla, a més, dues millores proposades per l’empresa: la publicitat periòdica d’informacions per sensibilitzar mediambientalment la ciutadania i la incorporació d’un/a altre/a educador/a ambiental.

Entre d’altres tràmits, el Ple també ha aprovat aquest dijous la modificació del contracte del servei de neteja d’escoles públiques i dependències municipals amb els vots favorables de l’equip de govern, Cs i els regidors no adscrits José Manuel Mateo, María Dolores Marín, Jonathan Cobo i Noelia Borque; i les abstencions d’ERC, AUP, PDeCAT i VR.

La sessió del mes de maig ha servit igualment per donar compte de la liquidació del pressupost general de la corporació corresponent a l’exercici 2018. Els números mostren un resultat consolidat de 16.139.709,24 €, un romanent de tresoreria de 21.515.777,50 € i un nivell d’endeutament de només el 13%, quan el límit legal se situa en el 75% dels ingressos corrents ajustats. Els comptes evidencien, per tant, que l’Ajuntament de Rubí està sanejat econòmicament i que té una gran capacitat de finançament per assumir les despeses corrents i inversions de l’exercici.

Com és habitual, a l'inici del Ple s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Silvia Handrick (Santa Cruz de Tenerife), Juana Ureña (Madrid) i María Lourdes Mantilla (Múrcia).

Penúltim Ple
La sessió d’aquest dijous ha estat la penúltima del mandat. Està previst que el proper dimecres 12 de juny se celebri un darrer Ple que tindrà com a únic punt de l’ordre del dia l’aprovació de l’acta de la sessió del mes de maig. El veritable interès de la convocatòria, però, estarà en el comiat dels 14 regidores i regidores que no repetiran durant els propers quatre anys.

Tres dies després, el dissabte 15 de juny, tindrà lloc el Ple de constitució del nou Ajuntament, fruit del resultats de les darreres eleccions municipals. En aquesta sessió, prendran possessió els 25 regidors i regidores de la corporació per al període 2019-2022 i s’investirà el nou alcalde o alcaldessa.

Etiquetes