Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla de Protecció Civil passa a fase de prealerta davant la millora de la situació meteorològica El vent ha anat reduint la seva intensitat i, si es confirmen les previsions, el pla es desactivarà aquest divendres al vespre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Pla de Protecció Civil passa a fase de prealerta davant la millora de la situació meteorològica

El vent ha anat reduint la seva intensitat i, si es confirmen les previsions, el pla es desactivarà aquest divendres al vespre

Evolució de la previsió del risc de vent per aquest divendres (foto: Meteo.cat).
Evolució de la previsió del risc de vent per aquest divendres (foto: Meteo.cat)

El Pla de Protecció Civil de Rubí ha passat a fase de prealerta aquest divendres a les 12 h, un cop ha disminuït la intensitat del vent que ha afectat la ciutat durant les darreres hores. Si les previsions meteorològiques es confirmen, aquest mateix divendres al vespre es desactivarà definitivament el pla.

Els forts vents registrats arreu del país des d’aquest dijous a la tarda no han provocat cap incidència important a Rubí. La ventada, d’especial intensitat durant la matinada, només ha comportat la caiguda d’un arbre al carrer Antoni Sedó i alguns fets aïllats: el trencament d’alguna branca, algun cable despenjat a la zona de les urbanitzacions ─sense afectació sobre el subministrament─ i uns quants contenidors desplaçats. Protecció Civil no té constància que cap d’aquestes incidències hagi ocasionat desperfectes en habitatges ni vehicles.

La situació d’aquest divendres ha permès obrir sense problemes els centres educatius de Rubí, així com celebrar activitats a l’aire lliure.

La previsió meteorològica indica que l’episodi de vent continuarà durant el cap de setmana però amb molta menys intensitat, per la qual cosa tot fa preveure que es podran desenvolupar sense problemes activitats com el 3r Duatló de Rubí, programat per a diumenge.

Dispositiu especial
El Comitè d’emergència municipal per risc de ventades de l’Ajuntament de Rubí s’ha reunit en diverses ocasions entre aquest dijous i divendres per valorar l’evolució de la ventada a la nostra ciutat i definir les mesures que s’aplicarien a la ciutat davant les previsions meteorològiques.

El cos de la Policia Local de Rubí ha incrementat la dotació d’efectius durant les últimes hores per tal de poder canalitzar les incidències que es poguessin produir. Així, durant tota la nit, s’han mantingut patrulles circulant tant per la zona urbana com per les urbanitzacions.

Es recorda des de l’Ajuntament que, per a qualsevol incidència relacionada amb el temporal, és recomanable trucar la Policia Local (092) o al telèfon d’emergències 112.