Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 arriba a l’abril amb la meitat de les obres començades Al juny s’iniciaran altres projectes, com ara diverses millores en instal·lacions esportives i en equipaments educatius https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-pla-d2019inversions-financerament-sostenible-2014-2015-arriba-a-l2019abril-amb-la-meitat-de-les-obres-comencades/@@images/image/preview

El Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 arriba a l’abril amb la meitat de les obres començades

Al juny s’iniciaran altres projectes, com ara diverses millores en instal·lacions esportives i en equipaments educatius

La urbanització del nou Parc de la Serreta és una de les diverses obres que s’estan executant en aquests moments a la ciutat.
La urbanització del nou Parc de la Serreta és una de les diverses obres que s’estan executant en aquests moments a la ciutat

El Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 avança a bon ritme. Es tracta d’un paquet d’actuacions dotat amb 26,3 milions d’euros amb el qual l’Ajuntament de Rubí pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic. A l’abril, ja s’hauran realitzat o estaran en execució una cinquantena de les obres incloses al Pla d’inversions. Al juny i fins a finals d’any s’acabaran de dur a terme la resta d’actuacions previstes.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores. Des de finals de desembre de 2014 i fins a finals d’aquest any, s’hauran dut a terme prop d’un centenar d’actuacions a la ciutat: des de la millora de diversos equipaments educatius i esportius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres. 

El projecte de neteja dels boscos municipals va ser la primera actuació en posar-se en marxa, al desembre de 2014. Des d’aleshores, s’han anat duent a terme diverses accions, com ara la millora de l’accessibilitat d’una trentena de parades de l’autobús urbà, l’ampliació de voreres de diferents carrers, l’arranjament de la riera, l’adequació del parc del Castell i del parc de Ca n’Oriol, la creació d’una zona d’esbarjo a Can Mir, la urbanització del nou Parc de la Serreta, la remodelació de la plaça Nova de Can Fatjó, la renovació de diversos trams de col·lectors, l’asfaltatge de carrers o la remodelació de l’Escola Pau Casals, entre d’altres.

A partir del mes de juny s’iniciaran moltes altres actuacions, com ara la renovació de jocs infantils de més de vint anys d’antiguitat, la reforma de les instal·lacions elèctriques i el canvi de gespa artificial al camp de futbol de Can Fatjó, diverses accions de millora al camp de futbol de Can Rosés ─la reforma de les sales, els vestidors i els lavabos, la construcció d’una coberta a la zona de tribuna, la impermeabilització de les grades i el canvi de lluminàries al terreny de joc─, la substitució de la caldera de gasoil de l’Escola Joan Maragall per una altra de biomassa i la substitució de la instal·lació elèctrica del centre, l’ampliació del pati del CEE Ca n'Oriol i el canvi de lluminàries, i la construcció d’una nova tanca a la planta de triatge de Cova Solera, entre d’altres.

Fins a finals d’any, es preveu haver executat el centenar de projectes inclosos en aquest pla, que comporta un degoteig constant d’actuacions a la ciutat amb l’objectiu de millorar Rubí.