Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pintor local Sergi Marcos exposa a partir de divendres a l’Aula Cultural Sota el títol “Viatge etern”, l’artista presenta cinc obres de gran format en què reflexiona sobre el pas de l’ésser humà per la vida https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El pintor local Sergi Marcos exposa a partir de divendres a l’Aula Cultural

Sota el títol “Viatge etern”, l’artista presenta cinc obres de gran format en què reflexiona sobre el pas de l’ésser humà per la vida

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, conversant amb Sergi Marcos.
El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, conversant amb Sergi Marcos

El pintor establert a Rubí Sergi Marcos inaugurarà el proper divendres a les 19.30 h a l’Espai Expositiu Aula Cultural l’exposició Viatge etern. La mostra està formada per cinc obres de gran format ─una d’elles supera els nou metres de llargària─ en què l’artista planteja una reflexió sobre el pas de l’ésser humà per la vida.

Per materialitzar aquest “viatge etern”, Marcos ha recorregut a alguns dels motius habituals en la seva obra: les figures geomètriques, les atmosferes suggerents i l’explosió de color, que ha plasmat sobre grans plafons de fusta emprant la tècnica de l’oli. L’artista explica que aquest gran format l’ha ajudat a expressar allò que volia en la seva totalitat: “M’he entregat a tots els recursos que he anat acumulant durant tots aquests anys de treball [...]. He intentat reflectir tot el meu univers de manera que l’obra fos més èpica, que tingués un principi i un final, i que l’espectador pogués dedicar-se no només a mirar-la sinó a contemplar-la, que és un aspecte que reivindico per a la pintura i per a l’art en general, dedicar-li una mica més de temps per poder introduir-se en el món de l’artista”.

En una visita a l’estudi de l’artista, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha definit Viatge etern com una “gran exposició, no només per la mida de les obres sinó per la seva qualitat”. El responsable municipal ha convidat la ciutadania a no deixar-se perdre la mostra i ha aprofitat per reivindicar els creadors rubinencs: “Hem de començar a treure pit dels artistes locals. A Rubí hi ha prou potencial com per posar la ciutat en el mapa cultural. El Sergi és un gran exponent però en tenim d’altres, com l’Anna Tamayo, el Miquel Mas, el Xavier Espínola... molta gent important que segur que té moltes coses a dir”. En aquesta línia, el regidor ha manifestat la voluntat del consistori de potenciar les exposicions d’autors rubinencs.

40 anys dedicats a la pintura
Viatge etern és també la celebració dels 40 anys de la primera exposició de Sergi Marcos. Format a l’Escola Massana de Barcelona, l’artista compta amb una llarga trajectòria en el món de la pintura que l’ha portat a mostrar la seva obra tant a Catalunya com a diversos punts de l’estat i d’Europa, així com a participar en diverses publicacions. A banda de la petita col·lecció de què disposa el Museu Municipal Castell (MMUC), també es poden trobar pintures seves al Museu d’Art de Tarragona i al Museu Can Framis, de la Fundació Vila Casas.

L’exposició de pintures de Sergi Marcos Viatge etern es podrà visitar gratuïtament a l’Espai Expositiu Aula Cultural fins al 5 de juny, els dijous i divendres de 17.30 a 20.30 h, i els dissabtes d’11 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h.

La voluntat de l’Ajuntament i del propi artista és que, un cop finalitzi la seva estada a Rubí, la mostra pugui iniciar una itinerància per equipaments culturals d’altres municipis.