Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pinar trenca el dejuni del ramadà amb més de 200 racions d’harira La sopa típica del Marroc s’ha servit aquest dissabte acompanyada d’altres plats àrabs per donar a conèixer les tradicions del mes sagrat de l’islam https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Pinar trenca el dejuni del ramadà amb més de 200 racions d’harira

La sopa típica del Marroc s’ha servit aquest dissabte acompanyada d’altres plats àrabs per donar a conèixer les tradicions del mes sagrat de l’islam

El sopar va tenir lloc dins l’edifici La Cruïlla a causa de la pluja (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El sopar va tenir lloc dins l’edifici La Cruïlla a causa de la pluja (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La comunitat musulmana del barri d'El Pinar ha compartit el sopar de dissabte, que trencava el dejuni del ramadà, amb els veïns i veïnes que han volgut acompanyar-los. El sopar va començar a les 21.09 h que és el moment de la posta de sol i que permet trencar el dejuni que fixen els costums del Ramadà. El plat principal de l’àpat va ser una harira, una sopa elaborada a base de carn, tomàquet i llegum, típica del Marroc, que pel seu alt valor nutritiu resulta idònia per trencar el dejuni. Es va servir acompanyada de dàtils, chebakia, briwat i Rghifa, tot plats tradicionals àrabs. Així, a través de la gastronomia, la comunitat comparteix la tradició del Ramadà, el mes sagrat de l’islam,  amb tota la ciutadania. Durant el sopar, les persones assistents han pogut conèixer què és el ramadà i com se celebra.

La iniciativa va néixer d’un grup de dones del barri  que han comptat amb la col·laboració del consistori, l’associació de veïns i veïnes i les diferents entitats que treballen a El Pinar. Les dones van cuinar, des de divendres al matí, 250 racions d’harira i acompanyaments i després del sopar, van repartir pastetes àrabs amb te. Durant tot l’àpat, que finalment va tenir lloc dins l’edifici del Centre Cívic La Cruïlla a causa de la pluja, un grup de cinc persones va interpretar música àrab per ambientar la cerimònia.

El sopar ha comptat amb més de 230 comensals. L’harira popular s'emmarcava en la iniciativa de transformació urbana i cohesió social ‘Fem Barri’.