Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pinar tindrà un dispositiu d’inserció sociolaboral El consistori ha rebut una subvenció per posar en marxa la iniciativa que també ha permès contractar 6 persones aturades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Pinar tindrà un dispositiu d’inserció sociolaboral

El consistori ha rebut una subvenció per posar en marxa la iniciativa que també ha permès contractar 6 persones aturades

La Cruïlla en una imatge d’arxiu  (foto. Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La Cruïlla en una imatge d’arxiu (foto. Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, posarà en marxa un dispositiu d’inserció sociolaboral per a veïns i veïnes del barri del Pinar. El dispositiu que obrirà el 3 de maig al Centre Cívic La Cruïlla oferirà un programa d’orientació i acompanyament individualitzat per a 65 persones que podran millorar la seva ocupabilitat per facilitar la seva inserció laboral. El projecte té una durada de 6 mesos, fins al 31 d’octubre de 2021.

El servei estarà obert de dilluns a divendres de 8 a 15 hores i està destinat a persones residents al barri de El Pinar. Els i les usuàries obtindran atenció amb un plantejament flexible i accediran a mesures ocupacionals en funció de les seves necessitats: informació del mercat laboral, orientació professional, motivació per a l’ocupació, anàlisi de l’ocupabilitat i les competències transversals, qualificació professional, pràctiques en empreses, derivació a altres recursos ocupacionals, acompanyament a la inserció, seguiment de la contractació.

Per posar en marxa el dispositiu, el consistori ha rebut una subvenció de 101.442,72 € del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris. La subvenció també s’ha destinat a un programa d’experienciació laboral que ha permès contractar 6 persones en atur per tal que puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat. A través d’aquest programa, el consistori ha contractat 6 persones (1 oficial paleta, 1 peó paleta, 2 peons pintors/es i 2 Jardiners/es). Els sis contractes són de jornada completa i per sis mesos, entre abril i setembre.

Totes dues iniciatives estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris i cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal.