Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Peacock Rubí Art Festival tanca amb prop de 2.000 visitants La mostra d’art contemporani s’ha acomiadat del Celler amb una jornada dedicada a la creació audiovisual i un vermut musical https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Peacock Rubí Art Festival tanca amb prop de 2.000 visitants

La mostra d’art contemporani s’ha acomiadat del Celler amb una jornada dedicada a la creació audiovisual i un vermut musical

El Peacock Rubí Art Festival ha portat els artistes emergents al Celler (foto: Localpres).
El Peacock Rubí Art Festival ha portat els artistes emergents al Celler (foto: Localpres)

La primera edició del Peacock Rubí Art Festival, la mostra col·lectiva d’art contemporani organitzada per un grup de joves creadors de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament, s’ha tancat aquest diumenge amb un balanç final molt positiu. Al voltant de 2.000 persones han passat pel Celler durant el mes que ha durat el festival, ja sigui per visitar l’exposició permanent de la Sala de Tines o per gaudir de les activitats temàtiques que s’organitzaven cada cap de setmana.

Aquest dissabte, la mostra ha tingut com a protagonista la creació audiovisual, amb el passi de diverses obres de videoart, curtmetratges de ficció i documentals. Diumenge, un vermut popular amenitzat amb música electrònica ha posat el punt final al festival.

Un total de 57 artistes emergents ─la meitat de Rubí─ han passat des del 18 de setembre pel Celler, on han pogut exhibir la seva obra però també intercanviar experiències, tot fomentant la connexió entre diferents disciplines i el diàleg en l’àmbit de la cultura contemporània. D’aquests autors, 35 han participat a la mostra estàtica de la Sala de Tines amb diferents manifestacions artístiques, entre les quals hi havia pintures figuratives i abstractes, escultures i instal·lacions.

El Celler, centre de cultura contemporània
El Peacock Rubí Art Festival ha estat possible gràcies a la iniciativa d’un grups de joves creadors de la ciutat i al treball conjunt dels serveis de Cultura i Joventut, que han sumat esforços per atraure nou públic al Celler. La proposta ha gaudit d’una bona acollida per part de la població en general però molt especialment del jovent, que ha trobat en les activitats paral·leles a l’exposició una bona excusa per acostar-se al festival. Per a Moisés Rodríguez, regidor de Cultura, “l’èxit del Peacock Rubí Art Festival ens marca una bona línia de treball. Creiem que aquesta feina conjunta i transversal entre els joves de la ciutat i les regidories de Cultura i de Joventut és un magnífic exemple del gran potencial que té Rubí”.

El responsable municipal també ha destacat que “aquest festival ens ha ajudat, a més, a refermar el nostre objectiu de convertir el Celler en un centre de cultura contemporània. Esperem que aquesta voluntat segueixi calant entre la població i que cada cop més gent, inclosa gent de fora de Rubí, s’acosti a aquest equipament tan singular per gaudir de noves manifestacions culturals”.

Imatges relacionades

El vermut ha estat amenitzat amb música (foto: Localpres)
El vermut ha estat amenitzat amb música (foto: Localpres)
Un vermut ha posat el colofó al festival (foto: Localpres)
Un vermut ha posat el colofó al festival (foto: Localpres)