Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Peacock Rubí Art Festival convertirà El Celler en un centre cultural de referència per a joves creadors L’equipament acollirà entre el 18 de setembre i el 18 d’octubre una exposició i activitats setmanals de diferents disciplines artístiques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Peacock Rubí Art Festival convertirà El Celler en un centre cultural de referència per a joves creadors

L’equipament acollirà entre el 18 de setembre i el 18 d’octubre una exposició i activitats setmanals de diferents disciplines artístiques

Els regidors de Cultura i Joventut amb els organitzadors del Peacock Rubí Art Festival.
Els regidors de Cultura i Joventut amb els organitzadors del Peacock Rubí Art Festival

El Celler acollirà entre el 18 de setembre i el 18 d’octubre el Peacock Rubí Art Festival, una mostra col·lectiva d’art contemporani oberta a artistes emergents de diferents disciplines. El certamen, impulsat per un grup de joves creadors amb el suport de l’Ajuntament, consistirà en una exposició estàtica i en activitats setmanals al voltant de temàtiques específiques.

El festival neix amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada per als artistes, que hi podran exhibir la seva obra però també intercanviar experiències, tot fomentant la connexió entre diferents disciplines i el diàleg en l’àmbit de la cultura contemporània. En total hi participaran 57 creadors, seleccionats a partir d’una convocatòria pública. La meitat d’aquests artistes són de Rubí i la resta venen de municipis propers.

Pel que fa a l’exposició col·lectiva, que es podrà visitar a la Sala de Tines durant les cinc setmanes que durarà el festival, inclourà obres de fotografia, pintura, escultura, dibuix, il·lustració i disseny, així com instal·lacions i obres de tècniques mixtes que potenciaran el diàleg amb el públic i entre els propis artistes. La mostra comptarà amb la participació de 35 autors: Aizea Arce, Alba Giménez, Àlex Llovet, Ana Gutiérrez, Andrea Díez, Anna Tamayo, Anna Zamora, Araceli Plata, Cristina Glies, D S León, David Martín, Indra Zabala, Irene León, Joan Camacho, Laia Oller, Laia Sala, Laura Sogues, Los Objetos Decorativos, Manuel Moreno, Marcelina Sosnowska, Marina Morales, Noemí Cobacho, Núria Benet, Oliver Mir, Pablo Navas, Paulo Cacais, PeBe, Pepe Farrés, Ramon Tresens, Sara González, Sonia Teruel, Toni H. Carné, Valeria Maldonado, Víctor Baladoch i Zisis.

Quant a les activitats temàtiques (veure programa adjunt), s’iniciaran amb un cap de setmana dedicat a la música (18, 19 i 20 de setembre) en què es programaran fins a nou concerts i una jam session electrònica. El 25 i 26 de setembre, les protagonistes seran les arts performatives, a càrrec de set artistes. Els dies 2, 3, 4, 9, 10 i 11 d’octubre estaran dedicats a la moda, amb l’exposició de l’obra de cinc dissenyadors i l’acompanyament de diversos concerts en format acústic el dia 3. Pel que fa al darrer cap de setmana, el 17 d’octubre se centrarà en l’art audiovisual, amb un passi de curts i videocreacions, mentre que el dia 18 se celebrarà la cloenda del festival.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha animat els rubinencs a gaudir d’aquesta proposta innovadora que, segons ha dit, posa en valor l’art del jovent de la ciutat. “Moltes vegades tenim la sensació que a Rubí no es fan coses però, quan li dones un altaveu a la població, veus que sí que hi ha persones molt engrescades a participar de l’art i en concret de l’art jove [...]. Segur que serà un èxit i un punt d’inflexió per situar Rubí dins d’aquest circuit d’art contemporani”, ha declarat Rodríguez.

El Celler, centre de cultura contemporània
Amb la celebració del Peacock Rubí Art Festival, El Celler es consolida com a centre de referència en l’àmbit de la cultura contemporània, no només per a l’exhibició sinó també per a la producció cultural. Segons David Gonzálvez, un dels organitzadors del certamen, aquest “servirà perquè els joves de Rubí puguem fer-nos una mica nostre un equipament que està pensat per això precisament, per mostrar art contemporani. I què millor que mostrar art contemporani fet a la ciutat i així trencar els tòpics que Rubí es una ciutat dormitori; perquè a Rubí es fan moltes coses”.

De la seva banda, la regidora de Joventut, Marta García, ha felicitat els organitzadors del festival i ha manifestat la intenció de l’Ajuntament de seguir treballant en aquesta línia: “Tenim pensat, conjuntament amb els joves, apostar per iniciatives d’aquest tipus. Entre Cultura i Joventut podem fer moltes coses obertes a la ciutat [...] i que els joves puguin compartir el seu art, el seu talent i la seva il·lusió a la ciutat on viuen.”

Imatges relacionades

Programació del Peacock Rubí Art Festival
Programació del Peacock Rubí Art Festival
A la Sala de Tines se situarà l'exposició estàtica
A la Sala de Tines se situarà l'exposició estàtica