Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pati de l’Escola Pau Casals s’obre a la ciutadania a partir d’aquest dissabte La jornada inaugural del projecte Patis oberts, que aposta per crear nous espais de lleure de proximitat, comptarà amb els jocs gegants de la companyia KataKrak https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El pati de l’Escola Pau Casals s’obre a la ciutadania a partir d’aquest dissabte

La jornada inaugural del projecte Patis oberts, que aposta per crear nous espais de lleure de proximitat, comptarà amb els jocs gegants de la companyia KataKrak

El pati de l’Escola Pau Casals obrirà els dissabtes i diumenges.
El pati de l’Escola Pau Casals obrirà els dissabtes i diumenges

A partir d’aquest dissabte, el pati de l’Escola Pau Casals obrirà tots els caps de setmana amb l’objectiu de facilitar als infants i joves de la ciutat un nou espai de lleure de proximitat i segur. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Rubí posa en marxa de forma pilot el projecte Patis oberts, que vol optimitzar els usos dels patis dels centres educatius posant-los a disposició de la ciutadania fora de l’horari escolar.

La iniciativa s’inaugurarà aquest dissabte a partir de les 10 h amb la participació de la companyia KataKrak, que oferirà als assistents la possibilitat de divertir-se amb un seguit de jocs gegants. De fet, la intenció de l’Ajuntament és fomentar l’ús d’aquest espai amb activitats puntuals de dinamització, com ara tallers i jocs cooperatius, malgrat els patis oberts estan concebuts com a espais de joc lliure.

El pati de l’Escola Pau Casals obrirà tots els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Per poder-hi accedir no caldrà ser alumne d’aquest centre ni fer cap inscripció prèvia, sinó que l’espai estarà obert a tothom sempre i quan es respectin unes normes d’ús bàsiques.

Per facilitar el bon funcionament del projecte, el pati comptarà amb un monitor que hi tindrà una presència constant. Aquest professional s’encarregarà de les funcions d’obertura i tancament del recinte, el dinamitzarà proposant jocs per a diferents franges d’edat i vetllarà perquè hi hagi una bona convivència i s’hi mantinguin actituds cíviques. Com a qualsevol espai públic de la ciutat, però, la responsabilitat dels infants recaurà en les famílies i, de fet, els usuaris menors de 12 anys hi hauran d’anar acompanyats d’un adult.

El projecte arrencarà de forma pilot a l’Escola Pau Casals després de valorar la seva ubicació cèntrica i la manca d’espais de joc propers. La previsió de l’Ajuntament és ampliar la iniciativa a nous centres educatius un cop avaluat el seu funcionament.