Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pati de l’Escola Pau Casals s’estrena com a espai de joc obert a la ciutadania Malgrat el mal temps, més de 120 infants han gaudit aquest cap de setmana del primer pati obert de Rubí acompanyats de les seves famílies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El pati de l’Escola Pau Casals s’estrena com a espai de joc obert a la ciutadania

Malgrat el mal temps, més de 120 infants han gaudit aquest cap de setmana del primer pati obert de Rubí acompanyats de les seves famílies

El primer dia d’obertura del pati de l’Escola Pau Casals ha estat amenitzat pels jocs gegants de la cia. KataKraK (foto: Localpres).
El primer dia d’obertura del pati de l’Escola Pau Casals ha estat amenitzat pels jocs gegants de la cia. KataKraK (foto: Localpres)

Més de 120 nens i nenes, acompanyats majoritàriament de les seves famílies, han gaudit aquest cap de setmana del primer pati obert de la ciutat. Malgrat el mal temps, l’espai de lleure de l’Escola Pau Casals ha comptat amb una bona afluència d’infants, que han pogut divertir-se amb els jocs gegants de la companyia Katakrak, els entreteniments proposats pel dinamitzador i jugant a la pilota.

El moment de major assistència ha estat el dissabte al matí, amb una vuitantena de nens i nenes. Pel que fa a les edats dels usuaris, han predominat els infants de 4 a 7 anys (61), seguits dels d’edats compreses entre els 8 i els 12 anys (40).

L’estrena del pati obert de l’Escola Pau Casals ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor d’Educació, Sergi Garcia. La primera edil ha expressat la satisfacció del consistori per la posada en marxa d’un projecte llargament desitjat: “Teníem moltes ganes de fer possible aquest projecte que havíem treballat, que fa molt temps que ens hagués agradat fer i que en aquest mandat ha estat possible”. Tal com ha explicat l’alcaldessa, l’obertura del pati de l’Escola Pau Casals els caps de setmana “permet tenir un espai lliure de joc i una dinamització que l’acompanyi”, alhora que permet reconduir la utilització d’altres espais menys adequats per a aquest ús, com ara la plaça del Doctor Guardiet. Martínez també ha posat l’accent en l’optimització d’un equipament “que, si no, estaria tancat”.

Tot i que el mal temps no ha estat un impediment per a l’estrena del projecte Patis oberts, sí que ha obligat a tancar l’espai una estona abans tant dissabte com diumenge.

Prova pilot
El pati de l’Escola Pau Casals obrirà tots els caps de setmana de 10 a 14 h i de 16 a 20 h amb l’objectiu de facilitar als infants i joves de la ciutat un nou espai de lleure de proximitat i segur. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Rubí posa en marxa de forma pilot el projecte Patis oberts, que vol optimitzar els usos dels patis dels centres educatius posant-los a disposició de la ciutadania fora de l’horari escolar.

Per poder accedir a aquest espai no cal ser alumne d’aquest centre ni fer cap inscripció prèvia, sinó que està obert a tothom sempre i quan es respectin unes normes d’ús bàsiques.

Per facilitar el bon funcionament del projecte, el pati compta amb un monitor que hi té una presència constant. Aquest professional s’encarrega de les funcions d’obertura i tancament del recinte, el dinamitza proposant jocs per a diferents franges d’edat i vetlla perquè hi hagi una bona convivència i s’hi mantinguin actituds cíviques. Com a qualsevol espai públic de la ciutat, però, la responsabilitat dels infants recau en les famílies i, de fet, els usuaris menors de 12 anys hi han d’anar acompanyats d’un adult.

El projecte ha arrencat de forma pilot a l’Escola Pau Casals després de valorar la seva ubicació cèntrica i la manca d’espais de joc propers. La previsió de l’Ajuntament és ampliar la iniciativa a nous centres educatius un cop avaluat el seu funcionament.

Imatges relacionades

Els infants hi han pogut practicar esport (foto: Localpres)
Els infants hi han pogut practicar esport (foto: Localpres)
L'alcaldessa i els regidors de Serveis a les Persones i Educació han visitat el pati (foto: Localpres)
L'alcaldessa i els regidors de Serveis a les Persones i Educació han visitat el pati (foto: Localpres)