Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pati de l’Escola Pau Casals obrirà els caps de setmana com a espai de lleure per a la ciutadania El proper 21 de gener, l’Ajuntament de Rubí posarà en marxa de forma pilot el projecte Patis oberts, que aposta per facilitar als infants de la ciutat espais per jugar de proximitat i segurs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El pati de l’Escola Pau Casals obrirà els caps de setmana com a espai de lleure per a la ciutadania

El proper 21 de gener, l’Ajuntament de Rubí posarà en marxa de forma pilot el projecte Patis oberts, que aposta per facilitar als infants de la ciutat espais per jugar de proximitat i segurs

L’alcaldessa i la regidora de Serveis a les Persones, amb la cap d’estudis de l’Escola Pau Casals i una representant de l’AMPA (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de Serveis a les Persones, amb la cap d’estudis de l’Escola Pau Casals i una representant de l’AMPA (foto: Localpres)

A partir del dissabte 21 de gener, el pati de l’Escola Pau Casals obrirà tots els caps de setmana amb l’objectiu de facilitar als infants i joves de la ciutat un nou espai de lleure de proximitat i segur. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Rubí posa en marxa de forma pilot el projecte Patis oberts, que vol optimitzar els usos dels patis dels centres educatius posant-los a disposició de la ciutadania fora de l’horari escolar.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha manifestat la seva satisfacció per la materialització d’un projecte que formava part dels compromisos del govern municipal: “És important perquè forma del Pla d’atenció a la infància, de tot allò que volem com a ciutat. Una de les línies prioritàries que hem posat al centre de la nostra acció és la infància [...], continuem treballant per fer més actuacions en aquest sentit”. Per a la primera edil, la iniciativa Patis oberts és conseqüent amb un dels drets més bàsics de la infància però que sovint és oblidat: el dret a jugar. “Al centre de la ciutat ens manquen espais per jugar a pilota, per practicar esport de manera adequada. És cert que en algun espai es fa i no és el lloc idoni, estic parlant de la plaça del Doctor Guardiet”, ha recordat Martínez.

El pati de l’Escola Pau Casals obrirà tots els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Per poder-hi accedir no caldrà ser alumne d’aquest centre ni fer cap inscripció prèvia, sinó que l’espai estarà obert a tothom sempre i quan respecti unes normes d’ús bàsiques.

Per facilitar el bon funcionament del projecte, el pati comptarà amb un monitor que hi tindrà una presència constant. Aquest professional s’encarregarà de les funcions d’obertura i tancament del recinte, el dinamitzarà proposant jocs per a diferents franges d’edat i vetllarà perquè hi hagi una bona convivència i s’hi mantinguin actituds cíviques. Com a qualsevol espai públic de la ciutat, però, la responsabilitat dels infants recaurà en les famílies i, de fet, els usuaris menors de 12 anys hi hauran d’anar acompanyats d’un adult. “És un centre escolar que, quan deixa de tenir horari lectiu, és un espai per a tothom. Però precisament per això necessitem que tothom el respecti com a tal”, ha insistit l’alcaldessa.

Prova pilot
La jornada inaugural del projecte Patis oberts tindrà lloc el 21 de gener i comptarà amb la participació de la companyia KataKrak, que oferirà als assistents la possibilitat de divertir-se amb un seguit de jocs gegants. La intenció de l’Ajuntament és fomentar l’ús d’aquest espai amb activitats puntuals de dinamització, com ara tallers i jocs cooperatius, malgrat els patis oberts estan concebuts com a espais de joc lliure.

El projecte arrencarà de forma pilot a l’Escola Pau Casals després de valorar la seva ubicació cèntrica i la manca d’espais de joc propers. La previsió de l’Ajuntament és ampliar la iniciativa a nous centres educatius un cop avaluat el seu funcionament.

Durant la presentació del projecte, l’alcaldessa ha volgut agrair la complicitat de la direcció i l’AMPA de l’Escola Pau Casals en la materialització d’aquesta idea.