Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El parc de Ca n’Oriol acull diumenge una nova edició del Dia de l’arbre autòcton Amb aquesta activitat, durant la qual es plantaran un centenar d’exemplars, es pretén fomentar la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El parc de Ca n’Oriol acull diumenge una nova edició del Dia de l’arbre autòcton

Amb aquesta activitat, durant la qual es plantaran un centenar d’exemplars, es pretén fomentar la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona

L’any passat, la plantada va tenir lloc al parc de Can Sant Joan (foto: Localpres).
L’any passat, la plantada va tenir lloc al parc de Can Sant Joan (foto: Localpres)

El diumenge 22 de novembre, a partir de les 11 h, se celebrarà la 15a plantada del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta edició, l’espai escollit per a plantar els diferents exemplars ha estat el parc de Ca n’Oriol, concretament la zona que queda per sobre l’Institut L’Estatut.

Enguany es plantaran un centenar d’arbres autòctons petits, entre els quals hi haurà alzines, pins, roures i roures americans. Tot plegat, amb l’objectiu de fomentar i promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona. Des del consistori es recomana als assistents que portin les seves eines de casa, amb l’objectiu que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

Tots els participants rebran un diploma d’agraïment. L’Ajuntament ha penjat cartells informatius a les escoles de primària i secundària de la ciutat, convidant els infants a participar en la plantada.

Repoblar diverses zones de la ciutat
Al llarg d’aquestes 15 edicions, la plantada del Dia de l’arbre autòcton s’ha celebrat en diferents espais de la ciutat. L’any passat el lloc escollit va ser el parc de Can Sant Joan, mentre que fa un parell d’anys, aquesta jornada es va celebrar al parc de Ca n’Alzamora.

Altres indrets on s’ha realitzat la plantada del Dia de l’arbre autòcton són El Pinar (2012), el parc de Can Sedó (2007 i 2008) i el mateix bosc de Ca n’Oriol, que va acollir tres edicions seguides d’aquesta activitat (2009, 2010 i 2011), entre d’altres.