Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Rubí inicia la seva gestió configurant el cartipàs municipal El Consistori estarà integrat per quatre grans àrees i un àmbit, que responen als objectius que s’ha marcat el Partit dels Socialistes per aquest mandat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-nou-equip-de-govern-de-l2019ajuntament-de-rubi-inicia-la-seva-gestio-configurant-el-cartipas-municipal/@@images/image/preview

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Rubí inicia la seva gestió configurant el cartipàs municipal

El Consistori estarà integrat per quatre grans àrees i un àmbit, que responen als objectius que s’ha marcat el Partit dels Socialistes per aquest mandat

Els sis regidors de l'equip de govern al ple de constitució del nou  Ajuntament (foto: Localpres).
Els sis regidors de l'equip de govern al ple de constitució del nou Ajuntament (foto: Localpres)

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Rubí, liderat per l’alcaldessa Ana María Martínez, ha iniciat el mandat 2015-2019 establint el nou cartipàs. A partir d’ara, l’organització municipal s’estructurarà en un àmbit, el d’Alcaldia, i quatre grans àrees ─Desenvolupament Econòmic Local, Serveis a les Persones, Serveis Territorials i Serveis Centrals─.

L’Àmbit d’Alcaldia, que depèn directament de l’alcaldessa, està integrat per Acció Institucional i Comunicació, Atenció Ciutadana, Infraestructures, Observatori de la Ciutat i Avaluació de Polítiques Públiques Municipals, Polítiques de Proximitat i Relacions Ciutadanes, Procediments i Processos, i Seguretat Ciutadana.

L’Àrea de Serveis a les Persones, que encapçala la regidora Marta García (4a tinenta d’alcaldia), engloba Polítiques de Ciutadania, Polítiques d’Igualtat, Serveis Socials, Habitatge, Salut Pública, Educació, Cultura, Esports, Entitats Ciutadanes i Cooperació Internacional.

Pel que fa als aspectes relacionats amb l’economia, l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, que és competència del regidor Rafael Güeto (3r tinent d’alcaldia), agrupa Promoció Econòmica i Treball, Orientació, Formació i Inserció Laboral, Comerç, Planificació Econòmica de la Ciutat, Projecció Exterior i Relacions Internacionals.

L’Area de Serveis Territorials, que té com a responsable política a la regidora Maria Mas (1a tinenta d’alcaldia), inclou Planificació Urbana, Llicències Urbanístiques i Activitats, Medi Ambient, Mobilitat, Obra Pública i Serveis Funeraris.

I pel que fa a l’Àrea de Serveis Centrals, capitanejada pel regidor Moisés Rodríguez (2n tinent d’alcaldia), està integrada per Recursos Humans, Contractació, Informàtica i Noves Tecnologies, Economia i Hisenda, i Accions Jurídiques.

A més d'ostentar la responsabilitat política de les seves respectives àrees, Maria Mas serà també regidora d’Acció Institucional i Comunicació i de Polítiques d’Igualtat; Moisés Rodríguez assumirà Cultura i Medi Ambient; i Rafael Güeto serà el responsable de Seguretat Ciutadana. De la seva banda, Juan López serà regidor d’Esports i Obra Pública.

Composició del Ple municipal
Ana María Martínez és la nova alcaldessa de Rubí, després que dissabte fos escollida com a màxima responsable municipal per als pròxims quatre anys, amb el suport dels sis regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Els vots emesos per la resta de partits presents al Consistori es van repartir de la següent manera: nou vots en blanc d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa per Catalunya (ICV) i Partit Popular (PP); quatre per a José Abadías, cap de llista de Ciutadans (C’s); tres per a Jordi Muntan d’Alternativa d’Unitat Popular (AUP); dos vots per a Víctor Puig de Convergència i Unió (CiU), i un vot per a Antonio García de Veïns per Rubí (VR).

El nou Ple municipal ha passat d’estar format per sis formacions polítiques a estar integrat per vuit grups: el PSC amb 6 regidors, ERC amb 5 regidors, C’s amb 4 regidors, AUP amb 3 regidors, ICV amb 2 regidors, CiU amb 2 regidors, PP amb 2 regidors i VR amb 1 regidor.