Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou cartipàs municipal s’amplia a vuit àrees i distribueix les competències polítiques entre els deu regidors i regidores socialistes La nova organització del mandat 2019-2023 inclou, com a principals novetats, la creació de les noves Àrea de Personal i Àrea de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, dels serveis de Manteniment d’Urbanitzacions i de Gent Gran Activa i de la Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou cartipàs municipal s’amplia a vuit àrees i distribueix les competències polítiques entre els deu regidors i regidores socialistes

La nova organització del mandat 2019-2023 inclou, com a principals novetats, la creació de les noves Àrea de Personal i Àrea de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, dels serveis de Manteniment d’Urbanitzacions i de Gent Gran Activa i de la Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable

Abans de presentar-se a la plantilla, els regidors i regidores de l’equip de govern s’han reunit amb l’alcaldessa (foto: Ajuntament – Localpres).
Abans de presentar-se a la plantilla, els regidors i regidores de l’equip de govern s’han reunit amb l’alcaldessa (foto: Ajuntament – Localpres)

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Rubí, liderat per l’alcaldessa Ana María Martínez, ha iniciat el mandat 2019-2023 establint el nou cartipàs provisional, que es farà efectiu els propers dies quan se signin els corresponents Decrets d’Alcaldia. A partir d’ara, l’organització municipal s’estructurarà en l'Àmbit d’Alcaldia i vuit àrees ─Projecció de Ciutat, Cultura i Esports; Indústria, Comerç i Ocupació; Serveis Centrals; Drets Socials;  Igualtat i Ciutadania; Planificació Urbana; Sostenibilitat i Serveis Municipals, i Personal─, sota la gestió tècnica de Gerència. Això significa que es dobla el nombre d’àrees respecte al mandat anterior.

L'Àmbit d’Alcaldia, que depèn directament d’Ana María Martínez, està integrat per la Unitat de Protocol; el Servei de Comunicació ─que engloba les unitats de Comunicació Externa i Premsa, de Transparència, i de Comunicació Interna─, sota la gestió política de la nova regidora Annabel Cuesta; l'Òrgan Especial Desconcentrat (OED) Rubí Serveis Audiovisuals, i el Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat, que dirigeix Miguel Ángel Romero, que també s’estrena com a regidor, i que aglutina les unitats de Relacions Ciutadanes, de Civisme, de Participació Ciutadana ─competència de Cuesta─, d’Infraestructures i l’Oficina d’Atenció i Serveis a les Entitats (OASE).

L’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació agrupa el Servei de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), que coordina Rafael Güeto; el Servei de Comerç, que gestiona Moisés Rodríguez, i el Servei de Rubí Forma, que lidera el nou regidor Víctor García.

L’Àrea de Serveis Centrals aglutina el Servei de Contractació i els Serveis Jurídics, sota la direcció de Rafael Güeto; Hisenda i Serveis Econòmics; el Servei de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), tots dos encapçalats per la nova regidora Ma Carmen Cebrián, i el Servei d’Informàtica i Administració Electrònica, sota la coordinació d’Annabel Cuesta.

Amb aquest nou cartipàs, la gestió dels Recursos Humans passa a ocupar una àrea pròpia. Així, l’Àrea de Personal allotja el Servei de Recursos Humans i està dirigida a nivell polític per Moisés Rodríguez.

L’anterior Àrea de Serveis a les Persones s’ha desdoblat en dues noves àrees.

En primer lloc, l’Àrea de Drets Socials engloba el Servei de Salut Pública, coordinat per Marta Oliva, que s’estrena com a regidora; i els Serveis Socials Bàsics, el Servei de Programes Sectorials ─que aglutina les unitats d’Infància i Adolescència Vulnerable, d’Atenció a la Diversitat Funcional, de Dependència i Ajuda a Domicili, de Gent Gran Vulnerable i d’Inclusió Social─, i el Servei d’Habitatge, gestionats per Yolanda Ferrer, també nova en el càrrec.

I en segon lloc, l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania inclou el Servei d’Infància i Educació, encapçalat per Víctor García; el Servei de Ciutadania, que dirigeix Ma Carmen Cebrián i que aglutina les unitats d'Actuacions i Dinamització Comunitària i de Cooperació i Drets Humans; el Servei de Joventut, coordinat per Annabel Cuesta, el Servei de Gent Gran Activa, liderat per Cebrián, i el Servei d’Igualtat, sota la gestió de Yolanda Ferrer.

A més, es crea la nova Àrea de Projecció de Ciutat, Cultura i Esports, que està integrada pel Servei de Promoció i Dinamització Cultural i el nou Servei de Projecció de la Ciutat, tots dos responsabilitat de Moisés Rodríguez; i el Servei d’Esports, dirigit per Juan López. Dins del nou Servei de Projecció de la Ciutat s’incorpora la nova Unitat de Marca de Ciutat i Qualitat Urbana.

L’Àrea de Serveis Territorials de l’anterior mandat també s’ha dividit en dues noves àrees.

D’una banda, l’Àrea de Planificació Urbana està composada pel Servei de Planejament Urbà, el Servei de Llicències i Disciplina i el Servei de Mobilitat i Accessibilitat, sota la gestió política de Rafael Güeto; i el Servei d’Obra Pública, dirigit per Juan López.

I, de l’altra, l’Àrea de Sostenibilitat i Serveis Municipals engloba el Servei de Manteniment Urbà, sota la gestió de Juan López; el Servei de Sostenibilitat i Medi, que recau en Marta Oliva; Serveis Urbans, en mans de Juan López; i el nou Servei de Manteniment d’Urbanitzacions, que és responsabilitat de Miguel Ángel Romero. El Servei de Manteniment Urbà inclou les unitats de la Brigada d’Obres, Parcs i Jardins i Manteniment d’Instal·lacions; el Servei de Sostenibilitat i Medi, les unitats de Gestió de Medi Ambient, Gestió de Medi Natural, Rubí Brilla i Benestar Animal i Tinença Responsable; mentre que sota el paraigua de Serveis Urbans trobem les unitats de Cicle de l’Aigua, Gestió de Residus, Neteja Viària i Serveis Funeraris.

Per últim, a banda de les vuit àrees, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, delegada en Rafael Güeto i com en el mandat anterior, torna a dependre directament d’Alcaldia, igual que la Sindicatura de Greuges.