Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou arbrat que substituirà les espècies en mal estat a diferents punts de la ciutat es plantarà a finals d’any El projecte, inclòs al Pla d’inversions, se centra als carrers Ciutat de Mendoza, Nostra Senyora de Lourdes i a diferents vies del Sector Z https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou arbrat que substituirà les espècies en mal estat a diferents punts de la ciutat es plantarà a finals d’any

El projecte, inclòs al Pla d’inversions, se centra als carrers Ciutat de Mendoza, Nostra Senyora de Lourdes i a diferents vies del Sector Z

Un dels espais on s’està actuant és a l’avinguda de l’Estatut, al Sector Z.
Un dels espais on s’està actuant és a l’avinguda de l’Estatut, al Sector Z

L’Ajuntament de Rubí està duent a terme les tasques de substitució d’arbrat viari mort o en mal estat per noves espècies a diferents carrers de la ciutat, amb la voluntat de millorar l’espai i la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Amb aquest projecte, inclòs al Pla d’inversions 2017, el consistori pretén plantar exemplars més adequats a l’entorn en aquelles zones on l’amplada de la vorera ho permeti. En aquests moments s’està executant la primera part d’aquesta actuació, que consisteix en la retirada dels arbres. Les noves varietats es plantaran a la tardor, l’època de l’any més idònia per a fer-ho.

El creixement de les arrels d’aquests arbres, que es trobaven prop del final de la seva vida útil, havia provocat desperfectes a les voreres, fet que dificultava la circulació dels vianants. D’altra banda, la retirada d’aquests exemplars ha permès guanyar espai, fet que facilitarà el pas especialment a les persones amb mobilitat reduïda i als cotxets de nadons.

El projecte contempla la restitució de la vorera amb paviment o terra compactada als escocells on hi havia els arbres. Cap al novembre està previst recuperar part d’aquests exemplars, l’època de l’any més idònia per a la plantació, quan comença a fer fred.

Entre les noves espècies que es plantaran, que requereixen menys manteniment, destaquen el saboner de Xina (Koelreuteria paniculata), la mèlia (Melia azedarach L), l’auró roig (Acer rubrum), la rosa de Síria (Hibiscus syriacus) i l’arbre de Júpiter (Lagerstroemia indica). Les noves varietats seran de creixement més lent, no faran malbé les voreres ni tampoc produiran al·lèrgies. L’objectiu és plantar els exemplars que s’adaptin millor a les característiques de cada zona, de manera que no es reprodueixin els mateixos inconvenients.

El projecte se centra als carrers Ciutat de Mendoza i Nostra Senyora de Lourdes i a diferents vies del Sector Z: c. Galileu, c. Eduard Fontseré, c. Kepler, c. Iriarte, avinguda Comas i Solà i avinguda de l’Estatut, en el tram comprès entre l’av. Comas i Solà i el c. Iriarte.